Choklad just ain’t worth it for me

Bilden ovan är en photobooth-selfie som jag tog nyss, efter en lång dag på loppis. Men jag är så röd i ansiktet så det fick bli en svartvitt version, hihi.

Jag tänkte skriva lite mer om något jag snuddade vid i mitt inlägg igår, det här om jag hamnar i svackor längre och bara vill äta sötsaker och sådant.

För faktum är att det här ju är en liten revolution inne i mig och i mitt liv. Något omvälvande. Jag har haft min beskärda del av quickfix-metoder. Det har jag också skrivit mycket om i bloggen. Name a pulverdiet och jag har provat den, liksom. Eller en kosthållning – jag har säkert satt mig in i den och kört den och gått ner i vikt och sen tröttnat igen och gått upp i vikt. Vad är då skillnaden – varför är det annorlunda den här gången?

Jo, för att jag inte känner att jag offrar något! Jag känner inte att jag egentligen skulle vilja äta ditten eller datten, men att jag liksom tillfälligt offrar mig. Jag längtar inte efter sötsaker, tårtor, kakor eller snabbmat. Eftersom det jag äter nu är så otroligt mycket godare. Jag är inte längre trött efter maten. Jag blir inte längre akut hungrig på samma sätt (ok ibland blir jag hungrig men aldrig sådär GE MIG MAT NU ANNARS DÖR JAG, som jag kände varje dag förut). När jag lyxar på mitt nya sätt så kan jag till 100 procent njuta av det jag äter.

Och därför längtar jag inte längre efter choklad. Det skulle helt enkelt inte vara värt det! Dels för att jag inte vet om jag kan stoppa det igen, för att jag blir ett ostoppbart destruktivt tåg utan förare när jag äter choklad. Men också för att jag antagligen skulle tycka att det var alldeles för sött. Och för att jag inte vill behöva bli sådär släpa-mig-frampå-gatan-trött som jag blir av vanlig pasta, vanligt bröd och sötsaker.

Att ha nått så här långt är inget som har kommit gratis. Jag har verkligen kämpat. De som följt bloggen länge vet hur lång tid det tog innan jag nådde hit. Men nu känns det värt varenda dag och timme av kamp, eftersom det är så skönt att slippa.

PS: Det kommer ingen matdagbok idag! Jag har fått någon rejäl inflammation i axeln tror jag, och ska till läkaren i morgon. Har därför bara kört två styrkepass den här veckan men försökt kompensera med promenader senaste dagarna. Jag har slarvat med min matdagbok på instagram senaste dagarna men maten har gått bra. Ska börja fylla i matdagboken i morgon bitti igen. Jag jobbade på mitt halvtidsjobb igår (jobbar lördagar en gång i månaden) och idag har jag stått och sålt på loppis. Med axelsmärtan som är enorm så har det blivit ganska påfrestande. Nu ska jag läsa bok och kolla serie och spika upp tavlor efter bästa förmåga. Solen skiner!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Sockerberoende. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Choklad just ain’t worth it for me

  1. Nea skriver:

    Vad härligt att känna så! Jag tänker också så kring mat och träning – om det får mig att må bra är det bra. Tyvärr tror jag många blir skadade av att det finns ett överflöd av sötsaker samtidigt som det finns ett tvångsmässigt förhållningssätt till mat i samhället. Många har som barn växt upp med att de till varje pris måste äta frukost eller middag, sen massa knäppa kvällstidningsdieter och någon skolsköterska som säger att man måste gå ner i vikt för att man väger typ två kilo över vad som är ”normalt”. Det är som gjort för att man ska bli ätstörd.

  2. Agneta skriver:

    Åh, vilken fin bild på dig. Jättevacker! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s