Så har jag ätit och tränat idag (och en tankeställare)!

Vi börjar med vad jag har ätit och tränat idag, sen kör vi tankeställaren!

Frukost: Jag hade tänkt göra overnight oats men var för trött för att fixa med det igår kväll så jag körde en hederlig fiberhavregrynsgröt à la Jessica old style med pumpakärnor, blåbär, kanel, mjölk och några mandlar. Det är ju himla gott, gröt är väl en klassisk frukost av en anledning I guess!

Mellanmål på fm: En proteinpudding med chokladsmak.

Lunch: Jag körde en frukostlunch idag, dvs åt frukostmat till lunch. Jag älskar frukost så why not liksom? Turkisk lättyoghurt med en halv skivad banan, mullbär, gojibär, pumpakärnor osv.

Mellanmål på e.m: Typ samma som lunchen fast mycket mindre.

Middag: En stor halloumisallad med massa grönsaker plus en klick linshummus.

Träning: Jag var och styrketränade i morse eftersom jag jobbade kväll idag. Har dock fått någon slags information i axeln (får det ibland) så nu får jag vila från träning i morgon.

Tankeställaren: Jag har VÄRLDENS bästa bloggläsare, är dagligen oändligt tacksam för att jag får ha den här bloggen och för att folk orkar kommentera. Så: TACK! ❤ Tack vare bloggläsare fick jag idag en tankeställare angående att jag ofta ursäktar/förklarar mig när jag äter t ex babel deli eller liknande. Jag tror det hänger kvar från för längesen när jag upplevde det som att jag ofta fick detaljkritik på sådant jag åt. Nu i efterhand tänker jag att det kanske mer handlade om min egen negativa känsla kring att jag inte åt så bra mat. Nu äter jag ju sjukt bra mat och sköter träningen och går ner i vikt, så det finns ingen anledning att ursäkta mig om jag äter något halvfabrikat emellanåt eller köper mat på Babel deli eller rawfoodbollar. Så tack vare er smarta läsare ska jag omedelbart sluta med det. Det kan ju dessutom signalera skam och dåligt samvete kring mat och jag har faktiskt inte dåligt samvete för mat någonsin nu. Så det vill jag inte alls förmedla, jag tror på ett lustfyllt och positivt förhållande till mat. Det är tack vare det tänket jag börjat gå ner i vikt, äntligen.

OCH: Nu har jag plötsligt tre konton på instagram, svårt att låta bli när det är så kul! Jag har startat ett konto där jag bara kommer lägga upp mina illustrationer. Följ gärna och sprid ordet om ni vill. ❤ jessicaritar heter det kontot. Så:
Mina teckningar ––> jessicaritar
Min mat och träning —> jessicasviktigamal
Mitt ”vanliga” konto med inredning, litteratur och teckningar —> jessicaosv

Vad har ni ätit idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så har jag ätit och tränat idag (och en tankeställare)!

  1. Det låter toppen! Jag jobbar med samma frågor själv. Att inte ge mig själv signaler av skam för vad jag äter (oavsett vad jag äter) för hur jag ser ut (oavsett hur många kilo jag äger) och för kroppens tillkortakommanden (oavsett hur många år till jag ska ligga här med feber).
    Tack för att du inspirerar till hälsosamt tänk!

  2. Anna skriver:

    Jättebra tänk, att ge sig själv skamkänslor är inte produktivt på något sätt.
    Jag har en fråga till dig angående träningskläder. Jag undrar vad du har på dig när du tränar och om du har något tips på prisvärda träningskläder som sitter bra på större kroppar (rörelsevidd, inte som tajta korvskinn). Jag har märkt att det sätter käppar i hjulet för min träning när jag inte har på mig kläder som känns bra (inte så konstigt) men vet inte riktigt vad det är jag är ute efter. Sportaffärerna och HM kör mest på tajta linnen och t-shirts som inte alls är vad jag vill ha på mig. Jag har också svårt att hitta någon bra sport-bh som inte trycker ihop brösten och ger klaustrofobi. Har du några tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s