Vårt fina blåa retrokök

Hörni, jag somnade supertidigt igår, om någon har saknat min matdagbok. Jag postar för både igår och idag senare i kväll! Men nu kommer lite (enligt mig) dreggelvänliga bilder från vårt retrokök. Även om vi redan har bott i trean i sju (!) månader så känns det här hemmet fortfarande nytt och underbart. Jag njuter av det varje dag. Varje morgon är det en fröjd att slå på kaffe i det här köket, varje kväll är det en lyx att hacka grönsaker på bänken i ek som avgränsar mellan köket och matrummet.

De olika skåpen är original från 40-talet. Men de förra ägarna har valt att modernisera spis och köksfläkt. De har också målat diskmaskinen i samma färg. Själva diskbänken är ny och likaså skåpet där vi har soppåsen men även den är blåmålad.

De snedställda skåpen är så perfekta för alla våra retrokoppar och till höger om denna bild finns ett rejält städskåp och ytterligare ett högt skåp där vi har tallrikar och sådant.

Det finns även ett skafferi, bara det i sig är en enorm lyx för mig.

Också kylskåpet är pimpar med lite fina magneter och bilder.

Köket är fullt av fiffiga detaljer såsom dessa inbyggda hyllor.

Här skulle jag kunna vara nästan jämt! Om du gillar retro inredning får du gärna följa mitt vanliga instagramkonto jessicaosv. Där blir det mycket inredning, illustrationer och litteratur. Sen har jag ju också matdagboken på jessicasviktigamal.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Retro. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vårt fina blåa retrokök

  1. Mia skriver:

    Alltså så fint! Ett riktigt drömkök! Jag älskar denna stilen. När vi byggde hus fick det bli modernare (tydligen måste man kompromissa när man lever i en relation?!) men jag fick i alla fall virrvarr som bänkskiva och stänkskydd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s