Min mat och träning idag

Alltså HU vilket oväder det är, våra fönsterrutor skallrar av blåsten. Men dagen har varit fin. Jag och Jens och två vänner har varit på Konstfacks vårutställning idag. Som vanligt blir jag alldeles nipprig av inspiration av att gå på sådant. På önskelistan står nu lite nya material så att jag kan utveckla mitt ritande. Jag vill ha flytande bläck, flytande tusch, akvarellfärg, oljepastellkritor och lite andra varianter av tuschpennor osv. Men det får snällt vänta tills ekonomin tillåter och så ritar jag på som vanligt tills dess. Maten idag då!

Frukost:

Supergod smoothie på banan, spenat, hallon och blåbär, jordnötssmör (utan salt och socker), chiafrön, kanel och kardemumma och rismjölk. Receptet har jag hittat här, i kommentarsfältet till det inlägget.

Mellanmål på förmiddagen:

Turkisk lättyoghurt med frön, mullbär och gojibär (en nypa av varje bara) i en vacker Flora-kopp från 60-talet (tror jag).

Lunch:

Potatismos på olivolja, potatis, salt och peppar. Spenat till plus lite drygt en halv biff. Vi åt jättegoda biffar hos mamma och pappa när jag fyllde år i april och fick med oss några hem som har varit frysta sen dess. Idag kom jag på det och plockade fram dem.

Mellanmål på eftermiddagen:

En banan och ett äpple på Konstfacks café!

Middag:

Jag var alldeles slut och orkade inte laga mat. Därför åt jag helt enkelt en frukost-middag bestående av fiberhavregrynsgröt, mjölk, pumpakärnor, kanel, blåbär och så gjorde jag lite parmesansnacks till.

Träning:

Ett online-träningspass, AfHo. Danspass, alltså. Himla bra grej det där med onlineträning när vinden viner i knutarna och en promenad är det sista man drömmer om. Men jag fick ju en del vardagsmotion också under dagen.

Det här tycker jag var en alldeles ypperlig mat- och träningsdag för mig! Den som vill kan följa min matdagbok på instagramkontot jessicasviktigamal.

Vad har ni ätit idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Min mat och träning idag

 1. Maria B skriver:

  Jag såg Roxane Gay på Babel ikväll. Vilken fantastisk personlighet! Har du läst något av henne? Hon kommer ut med en ny bok till hösten ”Hunger”. Och på tal om hunger så har jag inte ätit lika bra som du idag, mest nöjd med omeletten med lite mögelost på, snabbuppfrästa spenatblad i smör och vitlök (MUMS) och tomater (värmda i stekpannan också).

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh då ska jag se intervjun med henne, tack för tips! Nej jag har inte läst något men faktum är att jag har en bok av henne i min läshög, ”Bad feminist”. Har ett par-tre böcker jag ska läsa innan men sen så. Dock läser jag inte ut alla böcker jag påbörjar (långt därifrån) pga kräsen men ska absolut ge den en chans. 🙂 Åh det lät som en god mat, själv sitter jag mest och är bestört över att jag inte har förberett någon middag för idag och har knappt någonting hemma, jag som har blivit så bra på sådant. Det får lösa sig 🙂

 2. Lotta skriver:

  Wow, du lagar så mycket god mat och jag får massor av inspiration. Tack! En liten fråga bara, med en sådan lunch och mellanmål, blir du hungrig och sugen då senare på kvällen? Eller det fungerar bra för dig? Det såg jättegott ut men kanske lite för lite protein och fett för att bli mätt, eller?

  Tycker annars att det verkar gå så bra för dig nu 🙂 Härligt att du tagit upp det om clean eating också.

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad kul att jag kan inspirera även om de senaste dagarna faktiskt inte har varit optimala (ej Heller idag). Men jo jag står mig på detta men i vanliga fall numera så äter jag mer protein och fett än idag och igår just 🙂

  • Lotta skriver:

   Huvudsaken är ju att du står dig och inte börjar småäta, så då har du ju lyckats, eller hur 🙂 Det är ju så livet ser ut, vissa dagar hinner man inte med att få optimala, jag känner igen mig.

 3. Kristina skriver:

  Hej! Hittade din blogg idag när jag googlade om ”må dåligt av lchf” vilket jag gör, om jag inte äter ”för mycket kolhydrater”. Får hjärtklappning bla. och det går inte över heller. Sååå dina mumsiga recept ser ju absolut rätt ut för mig! Kollade på instagram också.
  Tror jag hittat rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s