Så har jag ätit idag

Även om jag har mat– och träningsdagbok på instagram (jessicasviktigamal ) sen några månader tillbaka (lägger upp all min mat och träning där) så känns det extra kul och bra att ha det även i bloggen. De senaste dagarna har dock inte varit representativa för hur jag äter numera, mycket samma rätt. Detta eftersom jag redan tidigare i veckan visste att jag skulle ha ont om tid för matlagning och därför lagade lite mer av kikärtspasta med köttfärssås och fryste in. Jag kanske fortsätter lite längre tid med matdagbok här än tills på onsdag, vi får se!

Reflektion: Jag har bestämt mig, dels tack vare en supersmart läsare och dels att jag redan själv har tänkt på det, för att minska lite på frön också under en tid. Absolut inte sluta, jag vill ju inte köra någon diet eller förbud. Men bara variera lite mer och kanske äta grönsaker med dipp till vissa mellanmål och så. Men det är viktigt att jag inte börjar med förbud eftersom jag ändå går ner i vikt sakta men säkert och alltså gör rätt ändå! Så om jag känner för att äta frön så äter jag frön men vill variera mellisen lite framöver, också för att det är kul.

Idag, då:

Frukost:

Frozen banana yoghurt toppad med mandlar, frön osv.

Mellanmål på förmiddagen:

Lite turkisk lättyoghurt med några nypor gojibär och pumpakärnor.

Lunch:

En sådan där trälig matlåda med kikärtspasta och köttfärssås, gäsp, nu blir det paus från det ett tag! Mår inte bra av mycket rött kött heller har jag märkt.

Mellanmål på eftermiddagen:

En propud med chokladsmak.

Chèvregratinerad lax med grönsallad. På grönsalladen hade jag bara lite flingsalt och olivolja. Här är receptet, så sjukt gott! Receptet fick jag från början av en fin bloggläsare som heter Marie. Det här är typisk mat som jag mår 100 procent bra av numera! Jag blir lagom mätt men inte trött efteråt. Och så är det en fröjd för smaklökarna. Mer sådant framöver (igen, det är ju bara den här veckan det har blivit lite mycket av samma som sagt)!

Träning: Jag har haft ont i magen idag och igår (kanske pga all kikärtspasta, haha, min mage är inte van vid ensidig kost längre) och tillät mig därför att inte träna idag. Jag körde ju även en jättejättelång promenad plus styrketräning igår och ska promenera och styrketräna i morgon igen. Och vardagsmotion får jag en del av ändå!

Vad har ni ätit idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så har jag ätit idag

  1. Nanna skriver:

    Alltså du verkar äta så god och vacker mat! Liksom mellanmål….när hann jag äta det senast…typ innan jag fick barn gissar jag. Nu ba uhmm vad gott med kaffe…. (Sen händer allt för mycket i raskt kaos tempo) ….åh kaffet är kallt…. ja ja det får jag väl svälja ner snabbt!

    Du är ju bara bäst med nötter och frukt och riktiga grejer till alla möjliga måltider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s