I stället för hudkräm

Min fina vän Stephanie tipsade mig om arganolja. Det går att använda arganolja till allt möjligt säkert, men jag har provat att börja smörja in ansiktet med den i stället för hudkräm. Tyvärr är jag, och har nog alltid varit, himla dålig på att sköta om min hy. Man är bra på olika saker helt enkelt, och det här är någonting som jag ofta slarvar med. Därför har jag typ alltid massa prickar i pannan eftersom jag också dagligen använder ganska ”tung” make-up  i form av foundation, löspuder och ögonsmink. Jag har förstått att många tycker det är äckligt att inte ta hand om sin hy men too bad for you dårå.

Anyhow: Jag har så klart slarvat lite även med arganoljan och därför inte märkt så stor skillnad än men ska försöka bättra mig och jag har smort den på händerna och fötterna och tycker jag märker skillnad på dem. För min vän Stephanie har den tydligen gjort sjukt stor skillnad så jag tänkte bara tipsa om någon mer vill prova, men jag är inte sponsrad! Tips på fler smarta, naturliga sådana här grejer tar jag gärna emot i kommentarsfältet!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till I stället för hudkräm

 1. Lisole skriver:

  Älskar Arganolja!
  Tänk på att det kan ta tid för huden att ställa om sig när man börjar använda oljor. Den kan t.o.m bli sämre en stund. Men, ge inte upp! När det väl vänder, så blir det väldigt bra!
  Jojoba är en annan favorit hos mig.
  Lycka till och kör på! 🙂

 2. Maria skriver:

  Jag gillar också att smörja mig med olja. Vill bara tipsa om att madelolja också funkar super, är betydligt billigare och finns på de flesta apotek. Jag använder mandeloljan som smikborttagning för ögonen, funkar toppen även på vattenfast och man återfuktar kring ögonen i ett.

 3. Kokosolja! Så len och fin hud har jag aldrig haft sedan jag gick över till kokosolja.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh jag tycker bara att kokosolja luktar så illa, provade att steka i den en kort period förra året men fick göra mig av med den illa kvickt eftersom doften + smaken gjorde mig så galet illamående. 😀

  • Malin skriver:

   Håller med om kokosolja, helt fantastisk produkt som går att använda till allt! Mina prickar och ojämna hy har blivit så mycket bättre sen jag började använda det! Och tips till dig Jessica; det finns neutral kokosolja! Som vare sig smakar eller luktar! Denna t.ex. http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/neutral-kokosolja-216-ml-111612/ … finns på typ alla mataffärer! 🙂

 4. Monica skriver:

  Jag har använt kallpressad jojoba-olja i tio års tid i ansiktet efter att ha tvättat med cleanser. Jag sminkar enbart ögonen, använder inga andra produkter på huden i ansiktet och det funkar jättebra.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh, själv använder jag ju foundation och puder dagligdags så det blir en ganska tung sminkning.. hoppas att jag ändå kan bli av med mina prickar i pannan, det ser lite tonårsaktigt ut tycker jag. 😀 och prickar lite här och var i ansiktet 😛

 5. Monika skriver:

  Jag använder samma olja, samma märke, och jag tycker mycket om den. Jag tar den på kvällen under nattkrämen. Huden har blivit superlen och fin. Vill väl ha någon tro att den ska föryngra huden lite också (är snart 45) men jag vet inte jag. Men lent blir det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s