Inspirerande och nyttiga receptböcker!

Äntligen tänkte jag tipsa om några av de inspirerande receptböcker jag har upptäckt på sistone. Det goda enkla är en maffig bok fullproppad av massa nyttiga recept. Bland annat finns många recept med gryner, grönsaker, färgglada sallader osv. En riktig inspirationskälla helt enkelt, dessutom innehåller boken massa bra typ bastips om vad man kan laga av rester i kylen osv. Jag har hittat massa rätter i boken som jag ska prova att laga framöver.

Sockerdetox av Filippa Salomonsson är en steg-för-steg-guide för den som behöver bli fri från socker, med recept för tre veckor. Men det finns massa goda recept att prova även om man inte vill följa hela programmet. Till exempel sallader med goda röror, frukostsmoothies, nyttiga mellanmål osv. Jag har redan provat en hel del recept ur boken och ska garanterat testa även fler.

Som jag tidigare skrivit ganska mycket så har Anja Forsnors blogg varit en stor inspirationskälla för mig i min nya livsstil och matfilosofi. Jag intervjuade Anja i min (numera vilande) podcast Jessica osv innan jul och blev redan då inspirerad av att hon verkligen inte förmedlar ohälsosamma ideal utan ren och skär inspiration. Hennes frukostbok En god morgon är verkligen min favorit just nu. Jag har provat många av de smoothies och andra frukostar som boken erbjuder. Overnight oats, chiapudding med chokladsmak, gröna smoothies och juicer, fruktsmoothies, min favorit för tillfället – frozen banana yoghurt osv. Jag rekommenderar den här boken varmt för den som vill börja prova olika nyttiga frukostar och behöver bli inspirerad på mat- och hälsofronten. Inga pekpinnar, ingen ångest, bara massa färger och matglädje.

Apropå matglädje så är Sally Voltaires mat så otroligt inspirerande. Mina favoritluncher numera är på Sally Voltaires kafé på Åhléns city. Deras vegansallad är to die for och receptet plus massa andra recept finns i den här boken. Jag har provat att göra den själv och den blev faktiskt lika god som den på själva kafét! Så här såg min ut:

Ja, det var dagens tips helt enkelt! Jag lär tipsa om fler receptböcker framöver. Vilka är dina favoriter just nu?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Litteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s