Nya färger hemma! Pastellgrönt och sjösmaragd

Vi har börjat plocka undan i sovrummet och vardagsrummet för vi ska nämligen få ommålat. Alltså, om versaler är called for i något sammanhang så är det nog nu. HURRA! Vi har redan bott i vår lägenhet i ett halvår och stormtrivs förstås ändå men jag är så glad att äntligen kunna få upp tavlor och hyllor på väggarna. I ettan körde vi verkligen maximalism deluxe med saker på varenda kvadratcentimeter av golv och väggar. Så vill vi inte ha det i den här lägenheten. Vi vill att folk ska kunna se vad vi har på väggarna. Men det är ju inte precis stilrent vi vill ha det för den sakens skull så jag ser fram emot att få upp fina och inspirerande prints och sådant. Anyhow.

I vardagsrummet är väggarna just nu vita. Jag är faktiskt lite trött på vita väggar men tillsvidare kommer vi ändå ha vita väggar i hallen och ett tag till i matrummet. Vi behåller dörrar och lister och sådant i vitt. Sen gillar jag ju att tänka lite #färgförfan (min favorithashtag på instagram). Så i vardagsrummet ska vi ha ljust pastellgröna väggar:

Det är en färg jag aldrig kommer tröttna på men som ändå är någonting annat än vitt. Det kommer bli superbra. Och så några häftiga retrogardiner på det, i kombination med vår knallblåa soffa och andra färgstarka möbler. Det blir härligt!

I sovrummet är väggarna helt galet svart- och vitrandiga. Jag vet att vissa gillar den här tapeten, själv blir jag alldeles vimmelkantig av den och inte på ett positivt sätt. I stället har vi valt följande ganska mörka och lite trendiga färg:

Den här färgen hittade jag faktiskt hos mariadesignstudio på instagram. De har den färgen i sitt sovrum med vit panel. Vi kommer inte ha någon panel, däremot kanske lite vita ramar (med tavlor i) och så har vi vit dörr till klädkammaren, vita fönsterkarmar + element och vit dörr till själva sovrummet. Färgen kommer bli så läcker ihop med våra teakmöbler och gula lampa och så. Ni får se sedan.

Så i början av nästa vecka kommer det vara klart och vårt hem kommer på sätt och vis att vara ett annat. Jag kan knappt bärga mig. Följ gärna mitt vanliga konto på instagram om du gillar sådant här, jessicaosv heter jag där. Och klicka på kategori inredning om du vill se massa och åter massa inredningsbilder från den här och förra lägenheten.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Retro. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya färger hemma! Pastellgrönt och sjösmaragd

  1. Anneli skriver:

    Så skönt att ha ett eget hem och inreda som man vill! Jag köpte hus för 15 år sedan och har FORTFARANDE samma mörkt vinröda väggar i sovrummet och mörkt grönmönstrade i köket. Trivs med färg så det har aldrig varit aktuellt att uppdatera det som gjordes då och inte ens då var det ”rumsrent” Dock är vardagsrummet ”modernt” grå-vitt med inslag av svart, det är också helt OK… 🙂

  2. Katarina skriver:

    Det ser ut att bli supersnyggt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s