Jag är inte längre sugen på sötsaker (vilken magi)

Jag repriserar den här glada bilden från häromdagen. Ställ en skål med godis framför mig eller ett kakfat – det är lugnt, FÖR JAG VILL INTE LÄNGRE HA!

Jag blir sugen på nötter ibland, alltså naturella. Lite av min akilleshäl, jag har allt nötnallat lite för mycket så när nötterna jag har nu är slut pausar jag dem i någon månad igen. Inte hela världen ändå. Jag blir sugen på halloumi eller banan eller mat i största allmänhet. Jag blir inte särskilt sugen på bröd. Jag har ätit bröd några få gånger sen februari och inte blivit triggad (men jag har förstås inte köpt hem bröd!). Jag blir sugen på rawfood-bollar eller turkisk yoghurt med kardemumma och frön.

Men jag blir inte längre sugen på sötsaker!

Den som har följt min blogg fattar nog vilket enormt stort steg det här är. Ett steg som verkligen förtjänar ett eget inlägg. Jag har tidigare konstant gått och haft en mun som vattnats vid minsta sötsak. Även sådant jag egentligen inte är så förtjust i, ba GE MIG. Men inte längre.

Jag har ätit lite för mycket den här veckan (alltså obs att jag har haft extremt och ovanligt mycket just den här veckan och varit extra känslig = en foodies mardröm), lite för mycket mellanmål och så (men inte som förut, inte ens i närheten). Så det kanske inte blir så stort minus i morgon när det är dags för vägning. Men jag vet att det inte är någon fara eftersom jag inte har ätit sötsaker som riskerar att sätta igång mitt destruktiva sockerbeteende igen.

Jag ville bara berätta. Det går att bli av med sötsuget, även om det är sjukt svårt. Det gäller bara att med en aning tvång ställa om smaklökarna så att de blir sugna på matiga sallader med röror eller frön eller så, i stället för godis och glass och choklad och kakor. DET GÅR because I did it och nu jäklar är jag inte ens sugen på någonting sött. Jag behöver det inte längre. Hej då, godis, it’s been unpleasant knowing you.

Obs, jag får inte ta någonting för givet. Jag måste inse att just det vita sockret får vara passé i mitt liv. Men det finns så mycket annat gott att äta, så det känns inte längre som en sorg.

Kul va?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa, Sockerberoende. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Jag är inte längre sugen på sötsaker (vilken magi)

 1. ann skriver:

  Vad skönt att slippa. Undrar bara smakar inte choklad pro sött? Du har ätit den några ggr denna vecka den ser väldigt god ut, funderar själv prova men mer som efterrätt.

  • malin skriver:

   är sött sött

  • Jessica Johansson skriver:

   Jo rawfoodbollar smakar ju också sött men det är ju inte smaken som är problemet utan sockret. Så länge jag känner att jag inte blir triggad så är det ju ingen fara. Du har kommenterat tidigare om propud, alla är vi olika 🙂

 2. Eva skriver:

  Vad härligt att slippa sötsuget. Jag kämpar fortfarande men har mina rawfoodbollar i frysen att ta till. En fråga: äter du fettsnålt? Typ ingen grädde? Jag har svårt att hålla mig borta från grädde i maten.

  • Jessica Johansson skriver:

   Nope, jag äter inte fettsnålt 🙂 äter inte på något speciellt sätt förutom att jag undviker vanlig pasta och vanligt bröd (men har inga totalförbud så om jag blir bjuden äter jag det, ev ej bröd beroende på situation). Det enda jag inte äter alls är sötsaker som bullar, kakor, godis 🙂 sen är jag ingen gräddmänniska så lchf är helt fel för mig men jag äter grädde lite då och då 🙂

  • Eva skriver:

   Vill bara säga att du peppar mig otroligt. Och tänk, i morse ställde jag mig på vågen och jag hade gått ned 6 kilo på två månader. Underbart! Tack för dina inlägg!!

 3. Lena skriver:

  Bra jobbat! You go girl! Själv är jag hopplöst chokladtokig…. Äter mest mörk choklad men ändå…
  Bra att du blivit av med sockersuget!

 4. M skriver:

  Bra jobbat! Visst är det härligt att inte längre vara slav under sockret? 🙂 Jag började precis som du att lägga om min kost för drygt ett halvår sedan. Mitt devis är att jag får äta allt för jag vet att jag blir triggad av att förbjuda saker. För mig har det därför handlat om att lägga till bra vanor gällande kost istället för att ta bort vissa livsmedel. Det innebär att jag äter godis när jag blir sugen. Dock blir jag precis som du sugen alltmer sällan, i princip aldrig. Nuförtiden när suget sätter in och jag köper godis kan jag äta en eller två bitar för att sedan ge bort det eller slänga det, då godiset smakar alltför sött och inte allt så gott som jag föreställt mig när jag fantiserat om att äta det. Jag tror att om man äter nyttig och näringsrik mat med en bra blandning av protein, kolhydrater och fett samt massor av näringsämnen så vill kroppen till slut inte ha något annat.

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja det är jätteskönt! 🙂 🙂 kul att du har hittat ett sätt som funkar för dig, och jag håller verkligen med dig!

 5. Marina skriver:

  Hejja dig! Och det är så skönt när sockerdjävlen är borta ur livet! Och äter man bra man blir man inte sockersugen! Du gör rätt nu, du är på rätt väg! GRATTIS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s