Massa glada bilder

Jag har printscreenat massa bilder från min ”vanliga” instagram, jag har ju två numera. På den vanliga, jessicaosv, postar jag mest om litteratur, illustrationer och retro inredning. Och på mitt matkonto, jessicasviktigamal, är det ju mat- och träningsdagbok som gäller. Eftersom jag inte har hittat på så mycket nytt på matfronten senaste veckan (men det kommer!) så kör jag lite från den andra tänkte jag!

Den här bilden har några veckor på nacken nu. Men så här fint kan jag duka när det vankas besök, tack vare allt fint porslin från 50-60-talet. Jag är så glad för salladsskålen i trä som jag fick av min fina vän Stephanie helt nyligen (men den är retro).

Först i mars fick vi upp vår väggkalender från den härliga illustratören Camiapia (följ henne även på instagram!). Bättre sent än aldrig, och nu i april använder vi den ganska flitigt! Själv är jag ju en riktig sucker för fysiska kalendrar, för övrigt. Min vanliga fysiska kalender är en ständig följeslagare och konsult dagarna i ända, hihi.

Matrummet är så fint och mysigt. Här en smula rörigt pga massa böcker men de har hittat sin plats i sovrummet nu. Bokhögar är ett faktum i vårt hem, hur mycket vi än plockar. Men det är lite charmigt också, åtminstone för två bokoholister!

Jag ska visa fler bilder från allt inspirerande jag gjort senaste veckorna. Men den här vill jag visa på studs. Det var på Moving art project, som jag fick syn på den här skapelsen av Emma Häkki. Hon satt sen på Färgfabrikens designmarknad i helgen och jag köpte några handgjorda kylskåpsmagneter och ett par konstkort av henne. Jag älskar att lyfta fram konstnärer och illustratörer jag gillar, hoppas fler tycker att det är inspirerande! (Min melodi här i bloggen är ju att blanda upp min hälsoresa och tankar kring sådant med annat som är jag)

Jag har ju inte visat en endaste liten bild från balkongen i vår ”nya” lägenhet (vi har bott här ett halvår redan!). Så här kommer en bild. Jag vill gärna pimpa balkongen massor men vet inte riktigt hur. Vi har inget tak över den. Om någon sitter på magiska pimpa-balkong-tips, så snälla dela med er av dem! Just nu, när det börjar bli vår, är ju tiden för att balkongfixa (om någonsin).

Retro-galgar, hörni, är det inte något speciellt med dem? Flera av dessa har dessutom Jens numera bortgångna mormor gjort en gång i tiden. Extra charmigt att hänga sina tunikor på dem!

En annan för mig nyupptäckt talang är Maya Jönsson. Jag köpte de här printsen av henne (ja jag gillar prints) på Cyklopens vårmarknad härom helgen.

Retroporslin – när jag en gång blev kär i det så kunde jag aldrig tänka mig någonting annat. Att få dricka sitt morgonkaffe ur en så här vacker kopp är något alldeles extra, tycker jag.

Och avslutningsvis, ännu mer inspiration: Det här fina halsbandet hittade jag också i helgen på Färgfabrikens designmarknad, och blev himla kär i det.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Massa glada bilder

 1. Emelie skriver:

  Jag älskar halsbandet!

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh jag med 🙂 himla fint! Hon som har gjort det hade tyvärr ingen hemsida eller tictail eller så men jag fick hennes mejladress. Säg till om du vill ha den!

 2. Nanna skriver:

  Balkongen behöver sköna stolar! Inredning är inte min grej men jag ser ju hur gärna balkongen vill ha typ såna stolar som är höga i ryggen och som nan liksom lyfter armstöden lite och så nästan ligger man ner. Såna finns på ikea och med mjuka dynor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s