En vårig måndag!

Idag har jag varit ledig! Jag började dagen med att kolla lite på House of cards på netflix, är på nästsista avsnittet nu av senaste säsongen. Sedan städade jag och fixade och donade med poddar i hörlurarna, ca det bästa jag vet. Om jag får göra det utan tidspress.

Det är en sådan vårkänsla idag, både utomhus och i lägenheten. Ljuset bara flödar in!

Så kom min älskade finaste mamma på lunch.  Vi var och handlade massa mat med hennes bil (åh vad jag skulle vilja ha bil och körkort ibland alltså!), en lyx som händer ytterst sällan men är så ljuvlig när den händer! Vi handlade massa frukt, grönsaker, halloumi, linser, bönor, mozzarella, kikärtspasta och bara massa sådant färgglatt och nyttigt.

Ljuset och färgerna, hörni!

Till lunch åt vi förresten blomkålscouscous med bladspenat, selleri, citron, olivolja, stekt halloumi, gurka osv plus otroligt god röra på bland annat frön och avokado och ärtor.  Den är gudomligt god denna sallad, och receptet fick jag en gång från en bloggläsare (tyvärr minns jag nu inte vem)!

Till mellanmål åt jag, Jens och mamma varsin propud som vi köpte när vi var iväg och handlade. Och nu fick jag äta en tidig middag – caprese. Vårigt och smarrigt. Strax dags för min favoritgruppträning! Efter träningen ska jag och Jens promenera lite i stan och i kväll blir det nog ett avsnitt av Breaking bad. Det är så skönt att bara kunna koppla bort vissa dagar, jag kan sällan det. Det är alltid så mycket att fixa och göra. Även nu. Men det får vänta tills i morgon helt enkelt!

Hur har er dag varit?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Vardag. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En vårig måndag!

  1. Josefin skriver:

    Recept på röran?

  2. Jasmine skriver:

    Hej Jessica! Här har du ett nytt recept att prova! Min pojkvän klappade i händer så gott det var.

    Jasmines bönbiffar med sås

    Bönbiffar
    2 paket svarta bönor (typ 380 g ICA)
    4 stjälkar bladselleri
    1 stor lök eller två små
    1 litet äpple (ej för surt)
    2 klyftor vitlök
    4 dl havregryn (eller så mycket som krävs för att få en formbar smet)
    1 ägg
    Salt
    Cayennepeppar

    1. Hacka selleri, lök och äpple i små bitar.
    2. Fräs på medelhög värme tills allt blir genomskinligt och lätt gyllene
    3. Lägg i finhackad vitlök i pannan och låt steka med de sista två minuterna
    4. Samtidigt som grönsakerna steks: mixa havregrynen och ett ägg med stavmixer eller i matberedare tills det blir en fin smet. Häll i de avhällda bönorna och mixa dem med havregrynssmeten
    5. Häll i grönsakerna och mixa dem med bön- och havregrynssmeten
    6. Salta och häll i ca 1 krm cayennepeppar. Smaka av och salta upp om det behövs.
    7. Testa att forma en biff. Om biffen är för blöt och bara fastnar i händerna, häll i fler hela havregryn och låt dem suga upp lite av vätskan. Gör om tills det går att forma biffar.
    8. Stek biffarna på medelhög till hög värme i rapsolja tills de blivit bruna på båda sidor och känns relativt stumma när du trycker på dem.

    Sås
    1 dl creme fraiche
    1 msk mango chutney
    1 tsk sriracha-sås
    Skal från 1 lime
    Smaka av med salt

    Jag serverade biffarna med en sallad på couscous, körsbärstomater och selleri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s