Igång med att lära mig första punkten

För ett tag sen delade jag med mig av min inspirerande lista med elva saker jag vill lära mig. Tanken var, skrev jag då, att ta en punkt i taget och låta det ta sin tid. Första punkten lyder:

1. Photoshop och InDesign – väldigt basic formgivning.
T. ex hur förbereder jag en illustration som jag vill trycka som print? Hur förbereder jag ett häfte som ska ”tryckas”/skrivas ut i många exemplar? Och hur gör jag ett collage? Jag strävar inte efter att kunna dessa program eller kunskaper perfekt, bara helt grundläggande kunna fixa sådant jag behöver.

Den punkten är jag igång med – återstår bara att skaffa programmen och börja öva! För varje punkt funderar jag på bästa sättet att lära mig just den saken och hur mycket tid jag vill ha och så. Jag har, tack vare bl.a att jag är lärare på Forsbergs skola ibland (och att jag själv har gått där och tidigare jobbade på reklambyrå) ganska många facebookkontakter som är bra på design så för den här punkten la jag ut en förfrågan helt enkelt! Alltså, om någon kunde tänka sig att gå igenom programmen några timmar med mig. Jag fick napp direkt av en supergullig elev på Forsbergs. Några dagar senare kom jag hem till henne en eftermiddag och hon visade allt jag ville kunna. Jag antecknade flitigt och kommer sitta och prova allt så fort jag har programmen.

I morgon och nästa söndag har jag av en slump, tack vare att jag är med (ganska passivt med men ändå) i Dotterbolaget, möjlighet att gå på två gratis-workshops i just sådan här grundläggande layout, bildhantering och att sätta ihop t.ex ett fanzine. Så himla bra för mig!

Tidsplanen för första punkten är kanske till i sommar eller så? Jag tänkte skaffa programmen i veckan och sen börja sitta och öva så fort jag hinner (på lediga stunder, tänkte jag skriva, men jag har inte många lediga stunder så jag får sno åt mig dem!). Till försommaren borde jag känna mig hyfsat hemma med de grundläggande funktioner jag har behov av att kunna. Och vid det laget kan jag ge mig in på punkt två, men inte förrän då.

Vad skulle du vilja lära dig?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Igång med att lära mig första punkten

  1. karin skriver:

    En helt annan sak: har du fortfarande kvar vilse i hallen-teckningen? Jag undrar vad den kostar. har så länge velat köpa av dig men har en väldigt tight ekonomi. Men kanske kunde jag få den i födelsedagspresent snart tänkte jag .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s