Så skönt utan lightläsk och andra updates

Liten uppdatering innan jag STUPAR i säng efter en lång dag:

* Maten går fortsatt bra! Detta att jag ställt om hela mitt tänk är verkligen fantastiskt. Jag tänker inte ens i termer av att fuska, jag vill ju leva så här hädanefter. Jag ser inte min mat och träning som en uppoffring utan som något fint och inspirerande som berikar min tillvaro.

* Jag slutade med lightläsk för ungefär en vecka sen. Den satt hårt inne som sagt. Idag läste jag sjukt skrämmande fakta om vad lightläsken gör med ens kropp och det känns ganska hemskt att jag har druckit så mycket lightläsk i så otroligt många år, varje dag i många år. Det gör mig rädd just nu. Smaksatt bubbelvatten är minst lika gott! Jag kommer dricka lightläsk någon enstaka gång men aldrig mer varje dag eller ens var fjärde.

* Den här veckan vet jag inte om jag kommer hinna med några gruppträningspass men jag kör mina tre styrketräningspass och promenerar övriga dagar, med en vilodag.

* I morgon bitti ska jag till läkaren. :/ Jag har ju skrivit tidigare om min stora skräck för sjukdomar och att gå till läkaren, så jag är faktiskt rädd på riktigt. Jag är rädd att jag har fått diabetes eftersom jag har vissa symptom. Att min livsstilsförändring kom lite för sent. Snälla, håll tummarna för mig att allt går vägen. Jag får förstås inga svar just i morgon men ändå. Usch, vad jag är rädd.

* På fredag fyller jag 31 år (yes, jag är ett aprilskämt!), men ingen ålderskris är i sikte. Jag kommer nog alltid känna mig mycket yngre än vad jag är och aldrig bli riktigt vuxen. Det ser jag som en positiv grej.

Hur går det för er andra som kämpar?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Så skönt utan lightläsk och andra updates

 1. Annie skriver:

  Det är så härligt att höra att du mår så bra och att du känner att du ändrat livsstil istället för att följa någon diet!

 2. Helena skriver:

  Åh! Har varit där själv, hos läkare med diabetes symptom och livrädd för konsekvenserna av övervikt och livsstil (arbetsnarkoman). Jag håller tummarna!!! Det går säkert jättebra. (Jag tyckte jag hade supertydliga symptom men var inte sjuk!) Och superbra att du går och kollar det!! Kan ju vara att ditt blodsocker är högt men du har inte diabetes – och då har du ju en chans att få hjälp med hur du kan få ner det och vända trenden! (Och det här vet du säkert redan men om du har fastat ett visst antal timmar innan läkarbesöket kan de mäta ditt fastande blodsocker direkt och även om det inte används för att diagnostisera kan det ge en fingervisning och om det ser bra ut är det kanske lite lättare att vänta på provsvaren?). Heja!

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag hann inte se detta med fastan men nu gick jag och gjorde blodprov i fredags åtminstone. Jaaa precis jag tänker att jag kan förändra om jag har hunnit få en diabetesdiagnos. Har läst på lite och sett att det går att bli av med diabetes typ 2 via förändrad kost och motion och viktnedgång och det är ju just vad jag pysslar med. 🙂

 3. Annika skriver:

  Har du druckit läsk så ofta fast du vill gå ner i vikt? Bra att du slutar nu men tänk på att kolsyrad dryck är farligt för tandemaljen. Vanligt vatten är gott- öva! Droppa i lite citron! Hoppas, hoppas att du slipper diabetes. Grattis på födelsedagen i morgon !

  • Jessica Johansson skriver:

   Nej senaste halvåret har jag inte druckit så ofta men tidigare i livet menar jag, dock bara Light. 🙂 och tusen tack!

  • Jessica Johansson skriver:

   Och PS: Lightläsk innehåller 0 kalorier och jag har aldrig upplevt att det påverkat min förmåga att gå ner i vikt. Men det känns ändå bra att sluta med det 🙂

 4. Lena skriver:

  Bättre sent än aldrig. Bra att du slutat med läsk.
  Tycker du får mer och mer sunda värderingar. Är övertygad om att dina värden är bra när du ska till läkaren. Ingen diabetes. Stort grattis på födelsedan! Kram!

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för din fina kommentar, Lena, det är så fint att du tar dig tid att kommentera!

 5. karin skriver:

  Det kommer att gå bra. Jag tänker på dig och sänder massor av styrkekramar. Man är alltid som mest rädd för vad man inte vet.

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack fina du! det gick bra, blodtrycket ”kunde inte bli bättre” sa han, och det var något jag verkligen oroat mig för. Jag ska gå och ta blodprover i morgon och så får jag veta mer nästa vecka. ❤

 6. Liselotte skriver:

  Skönt när beslut känns rätt! Själv ger jag inte upp min Pepsi Max (och är inte det minsta orolig: http://tranastyrka.se/?s=lightläsk)! 🙂

  Däremot är fullt införstådd inför läkarbesöks-känslan (för mig blev det en fobi av dåliga erfarenheter, mår typ illa bara jag ska till vårdcentralen med något av barnen 😦 ) – skönt att det gick bra! (och hoppas på bra resultat på proven)

  Kram

  • Liselotte skriver:

   ps Länkade sökresultat ser visserligen ut att handla mest om vikten (eftersom det är sånt tidningarna skriver om), men Gudiol har koll på övriga ”farligheter” också om man läser texterna //forskning framför kvällstidningsrubriker o.s.v. (men personliga val ska alltid respekteras såklart!)

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för dina kommentarer, har saknat dem! Jag tänker också på det där med att fejksocker utlöser samma reaktion i kroppen som vanligt socker? Men jag utesluter det inte helt, äter fortfarande propud då och då t.ex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s