Tredje gången med matlaget (alla borde prova!)

Idag på förmiddagen jobbade jag på mitt halvtidsjobb. Därefter stack jag direkt till tredje gången med matlaget (läs om första och andra gången här och här). Vi är ju tre tjejer som ses var tredje vecka och lagar tre rätter per gång (den meningen fick mig att tänka på gamla sagor som jag läste som barn – alla goda ting är tre liksom). Så får vi med oss femton nyttiga och goda matlådor därifrån varje gång. Dessutom blir det sjukt billigt. Idag blev det till exempel 370 kronor per person för femton matlådor var. Förra gången blev det ännu mindre. Eftersom jag äter mycket dyr mat nu så är det här ett perfekt komplement att variera matiga sallader och annat med.

Idag lagade vi följande rätter:

* Den som syns på bilden ovan: Mini-färsbiffar fyllda med fetaost och så zucchini och tomat i ugn med lite ost på toppen.
* Lax med dill och citronskivor plus blomkålsmos.
* Kyckling med fetaost + matvete och spenatstuvning

Vi fyller upp matlådorna så att det blir en lagom stor portion i varje, lite ”tallriksmodell”-tänket. Att bara äta de här rätterna skulle bli tråkigt, men i kombination med annat upplever jag det som helt perfekt. Nu har jag dessutom kvar ett par-tre matlådor i frysen från tidigare gånger så att jag kan variera om jag vill.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s