Vårjacka, intervju och smarrig lunch


Ursäkta suddig bild. Men fast vi fotade med min riktiga kamera och tog hur många som helst så blev alla suddiga. Så den får duga! 

I morse skulle jag bli intervjuad och fotograferad, och därför plockade jag fram vårjackan. Det var lite kallt, så eventuellt kör jag vinterjacka i morgon och ett tag framöver (man ska frysa in hösten och svettas in våren brukar mamma säga!). Men ändå skön känsla att inte ha så otroligt bylsig jacka och otympliga skor.

Min vän Mia kom hit på lunch sen, med sin lilla dotter Adela som fyllde ett år för några veckor sedan. Jag gjorde Sally Voltaires vegansallad till mig och Mia. Ärthummus, kikärtshummus, lite nötter och grönsaker. Receptet hittade jag i hennes nya kokbok, ”Sally Voltaires mat”. Sjukt inspirerande bok som jag blev tvungen att köpa igår faktiskt! Detta efter att ha ätit lunch på hennes kafé två gånger på kort tid och blivit helt frälst.

Jag fortsätter att prova olika frukostar, men kommer nog fortsätta med det lite mer än en vecka, som jag först hade tänkt. Kanske snarare två-tre veckor. Detta av två skäl: Dels att det faktiskt blir lite knepigt att planera en ny frukost varje dag, så jag äter gärna samma ett par-tre dagar i rad. Och dels att jag uppenbarligen verkligen är en vanemänniska på morgnarna! I morse körde jag rysk yoghurt med jordgubbar, blåbär , solroskärnor, mullbär, pumpakärnor, gojibär och kanel (typ en nypa vardera av fröna/bären och lite mer av blåbär/jordgubbar). Till middag idag åt jag faktiskt samma frukostsmoothie som jag nämnde i bloggen häromdagen. För att den skulle bli ännu lite mer mättande så hade jag på en nypa frön/nötter på toppen (jag klarar av att ha naturella nötter hemma igen har jag märkt, jag går inte och nallar av dem. Antagligen för att jag äter mycket bättre mat nu som inte ger samma blodsockerdippar. Märker jag att jag börjar göra det igen så får jag plocka bort naturella nötter ytterligare en tid).

Nu på tidiga kvällen åkte jag och Jens till Fredhäll och promenerade 45-60 minuter där, innan vi åkte hem igen. För mig som inte har barn blir det verkligen ovant att hänga med en liten pigg tjej (Mias barn) nästan en hel dag så jag är helt slut och ska nog vila en stund. Därefter gissar jag att det blir ett eller två avsnitt av ”Breaking bad” på Netflix. I morgon blir det jobb och sedan träff med matlaget!

Hur har er dag varit?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vårjacka, intervju och smarrig lunch

 1. Agneta skriver:

  Så kul att läsa att du kommit in i en bra rutin när det gäller maten. Lycka till och ha en trevlig vår. Kram

 2. Emma skriver:

  Din blogg har blivit en av mina favoritbloggar som jag följer trots att jag inte alls bryr mig om min vikt. Men jag gillar folk som har en riktning, vill något och förflyttar sig mot en målbild.

  • Jessica Johansson skriver:

   Den här kommentaren har gjort mig glad hela dagen. Jag är jätteglad att du har fastnat för min blogg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s