Jag i ett klipp i Expressen om fatshaming!


Jag har sett charmigare bilder på mig än den högra …!

Ni vet det där inlägget jag skrev häromdagen, där jag berättade lite exempel på saker jag fått höra för att jag är tjock? Expressen nappade på det och gjorde en telefonintervju med mig plus att jag fick spela in ett klipp (hu vad jag gjorde om det många gånger och var ändå inte nöjd men det kan jag bjuda på). Expressen la även ut detta på sin facebooksida och det har fått hur många likes och kommentarer som helst. Mest snälla och fina kommentarer. Gå gärna in och läs där! Jag är lite överväldigad, är inte precis van vid sådan här uppståndelse! Men det är kul att expressen ville lyfta fram det här ämnet, som jag uppfattar som oerhört viktigt. Kolla klippet och läs artikeln HÄR!

Jag vill också tacka alla er som valt att dela med er av era berättelser om hur ni behandlats. Tillsammans bildar våra berättelser en kör som sjunger om att det är dags för folk att sluta ha fördomar om människor bara för att de ser ut på ett visst sätt. Är du nyfiken på att ta del av berättelserna? Läs kommentarerna under nämnda blogginlägg samt på Expressens facebooksida. Även när jag längre fram (okej då, mycket längre fram, det är ju en bit kvar) når mina viktmål och inte längre kommer betraktas som tjock, så kommer jag fortsätta värna om och lyfta fram de här frågorna. Skeva skönhetsideal, fatshaming och fördomar är SÅ HIMLA 1900-tal tycker jag. Alltså något vi bara borde lägga bakom oss och gå vidare, framåt!

Idag har jag kört ett styrketräningspass med fokus på ben, sprungit ärenden, haft middagsbesök (det blev köttfärsbiffar med klyftpotatis, avokadoröra och sallad och när de andra åt sockriga efterrätter så åt jag lite rysk yoghurt med jordgubbar och frön och kardemumma, mycket godare!) och lagt ut en fin matta under köksbordet. Kvällen avslutades med att jag och Jens såg ett avsnitt av Breaking bad, en serie vi är helt inne i just nu. Spännande och obehaglig men otroligt välgjord. Vi är på säsong tre nu!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag i ett klipp i Expressen om fatshaming!

 1. Madde skriver:

  Det är aldrig ok att håna någon för hur man ser ut. Jag har nog haft tur med det, men helt har jag inte kommit undan. Den mest korkade var nog en kille på krogen som gick fram till mig och sa att det var så synd att jag var så fet eftersom jag var så söt. Han kunde hjälpa mig med det och sen fortsatte han att prata om mig med min kompis hela kvällen. Var nära att säga hellre fet än korkad hihi

  • Jessica Johansson skriver:

   Nej det är ju inte ok och det är inte alltid hån eller, utan typ förtäckt välmenande kommentarer som kan vara väldigt sårande. Åh fy vilken dryg kille. :/ verkligen korkad. Jag var med om en gång att en kille stod och pratade med mig och min kompis ett tag, sen sa han upprepade gånger (medan han skrattade, som om det vore lite kul typ) ”du är ju lite obease faktiskt! hihi. Ja du är ju lite obease.” Tyvärr var jag på den tiden så sjuuukt osäker så jag vågade inte säga någonting tillbaka även om jag hade kunnat säga både ett och annat om honom. :/

 2. Erika skriver:

  Hej! Jag läser din blogg och tycker du är så modig som delar med dig om dina levnadsvanor.

  Fatshaming var helt nytt för mig men lyssnade på Kropp & Själ i P1 och deras avsnitt som heter ”Måste tjocka skämmas?” Jag lärde mig massa! Skickar länken om du vill lyssna (även om du redan kan massa!). Glad Påsk!

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/692458?programid=1272

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej, åh vad kul att du gillar min blogg 🙂
   Jag hörde också det avsnittet, så himla bra så jag tipsade också om det idag här i bloggen. Jag tyckte även att det påföljande avsnittet om folkvandring till gymmet var väldigt intressant! Har du hört det?

  • Erika skriver:

   Inte hört än men skall absolut! Idag kom jag och sambon ut på en mycket kort (men vi gjorde det) jogginrunda. Det gick långsamt och var så in i norden jobbigt men vi gjorde det och DET är vad som räknas! Tack för inspiration.

   • Jessica Johansson skriver:

    Härligt. Ibland är det verkligen extra jobbigt och bara tar emot i heeela kroppen tycker jag (alltså jag joggar ju inte men t.ex på promenader). Vissa dagar tillåter jag mig att inte träna då, andra dagar gör jag det ändå. Och ibland ångrar jag mig om jag är för trött, men oftast är det ju värt det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s