Jag har gått ner i vikt – igen!


I stället för morgonens kaffekopp får det idag bli en bild på morgonens frukost – jag har nämligen prova-nya-frukostar veckan nu! Först ut blev minikeso med tre hackade paranötter, gojibär och pumpakärnor.

Två veckor har gått, och det är dags för vägning igen. Det fortsätter att gå åt rätt håll i lagom takt!

Vikt: 92.1 kilo, dvs minus exakt 1 kilo jämfört med för två veckor sen.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag såg nu när jag kollade bakåt i bloggen att jag också touchade den vikten, 101.9, så sent som i augusti 2015).
Målvikten är ca 70 kilo

MÅTT

Jag vet inte om jag mäter på exakt samma ställe varje gång så ta det med en nypa salt, men på ett ungefär!

Överarm: 35 cm, plus-/minus noll sen sist – när jag började styrketräna i april var det 41 cm.

Lår: 62 cm, plus-/minus noll sen sist. Startmåtten i april har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.

Rumpa: 111 cm, också plus-/minus noll sen sist. Startmåttet i april var 118 cm.

Midja: 108 cm, minus 1 cm sen sist. Startmåttet i april var 117 cm.

Mående: Jag mår bra just nu!

Kommentar: Jag har faktiskt bara tränat två gånger och promenerat kanske tre gånger under de här två veckorna, eftersom jag var sjuk hela förra veckan. Tränade i söndags och i måndags och nu blir det träning tre dagar i rad. Men jag tror att det här är anledningen till att det står stilla på flera av måtten.

Hur mår ni?

Nu kan du följa min mat och träning dag för dag på instagramkontot @jessicasviktigamal, följ gärna!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Vägning. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Jag har gått ner i vikt – igen!

 1. Eva skriver:

  Bra jobbat! Du peppar mig under min ”resa”. Vad som är problemet för mig att jag inte kan träna på det sätt du gör. Jag har kroniska inflammationer i mina muskler och har blivit avrådd av min sjukgymnast från att träna på gym. Jag går promenader varje dag (har hund) men det räcker kanske inte? Nu är jag en gammal dam 🙂 och jag vet inte om det är svårare att tappa sina kilon då. Det känns som om de sitter betydligt ”hårdare” nu. Märker du stor skillnad om du tränar eller ej?

  • E skriver:

   Jag har hört (av läkare) att det är betydligt svårare att gå ner i vikt efter klimakteriet. Personligen tyckte jag det började gå trögare redan efter 30.

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad fint att jag kan peppa! 🙂 Nej jag har hört att maten är 85 procent och det har jag även märkt. Hela förra året gick jag upp och ner kring samma vikt men åt inte tillräckligt bra och fick därför inga direkta resultat, trots att jag tränade som tusan. Så jag tror promenader räcker jättebra! Om jag inte tränar kan jag ändå gå ner en vecka men om jag äter för mycket och tränar så går jag upp eller inte ner alls. Sen kan det säkert vara åldersrelaterat också?

 2. Marita skriver:

  Jamen du är ju helt bäst, lika vacker på insida som utsida!

 3. Catarina skriver:

  Det går så bra för dig nu, vad härligt med flow! Ingen aning egentligen, men känns som att de positiva små förändringar som skett på matfronten den senaste tiden bidrar till dina framsteg (trots samma mängd eller mindre träning). Tror också att en annan faktor är att du faktiskt mår bra/bättre och att mentala blockeringar därmed blir färre.

  Glad påsk på dig! Blir glad av att kika in här :).

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för din kommentar! ❤ Jag har ju gjort sjukt stooora förändringar på kosten på sistone – enormt stora faktiskt. Så jag är ganska säker på att det är vad som utgör skillnaden i resultat. Just nu känner jag mig lite mentalt blockerad dock och går och ältar och oroar mig för att jag inte ska fortsätta neråt så vi får se hur resultatet blir nästa gång. Men jag fortsätter en dag i taget, tvivlet är nog en del av processen. Kul att jag kan sprida glädje och glad påskdag. 😉

 4. Marina skriver:

  Grattis! Härligt att det går bra nu och att du hittat ett sätt som funkar för både kropp och knopp! Din väg. Din resa. Hejja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s