Prova-nya-frukostar-veckan!

Så vet du att du behöver variera din frukost ibland (om inte annat för att det är kul) – för att den har sett likadan ut varje morgon i ett och ett halvt år. Jag instagrammar ju all min mat och träning numera och ibland känns det nästan komiskt på morgonen att fota gröten ännu en gång, detta collage ovan är från senaste veckan typ, haha! Så jag kom på en rolig idé. Under en vecka ska jag prova en ny hälsosam frukost varje morgon och berätta om det här (och på så sätt kanske inspirera fler). Jag tänkte köra igång nu på fredag, alltså långfredagen och köra till och med fredagen veckan därpå!

Än så länge har jag inte alls bestämt vilka frukostar jag ska prova men jag tänkte att chiapudding och någon grön smoothie ska ingå i repertoaren, och så har jag ju samlat på mig massa recepttips senaste åren som jag nu håller på att sammanställa. Det ska bli väldigt inspirerande. Kanske blir resultatet av den veckan att jag åtminstone på helgerna varierar min frukost. Egentligen är jag helt nöjd med fiberhavregrynsgröt, tröttnar aldrig på denna kombo jag kör på (fiberhavregrynsgröt, pumpakärnor, mjölk, blåbär, kanel) men det kan vara kul att variera sig ändå.

Vill någon vara med? Vilka frukostar borde jag prova? En nyckel är ju att det inte får vara för komplicerat, förstås! Ser mycket fram emot det här och ska också införskaffa Anja Forsnors sprillans nya frukostbok, får se om jag hinner det innan långfredagen.

För att jag älskar Kent så tipsar jag nu helt osponsrat om en kent-låt varje dag fram tills deras sista skiva släpps den 20 maj. Dagens låt är ”Frank” från första skivan ”Kent” (1995), öppna den här på Spotify. Citat ur låten: ”Han fångade sparken med huvudet, han hade tänkt alla tankar ändå”.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Prova-nya-frukostar-veckan!

 1. Ulrika skriver:

  Jag kan tipsa om en jättegod glutenfri gröt som jag gör lite då och då.

  0,5 dl boveteflingor
  0,5 dl hirsflingor
  1 msk linfrön
  1 msk chiafrön
  1-2 msk russin
  1 krm kardemummafrön (hela eller stötta)
  2 dl vatten
  1 nypa salt

  Blanda och koka upp, blanda sedan i 1 msk kokosfett som får smälta och häll sedan upp o en skål. Pudra över kanel och klyfta över en apelsin. Färdigt! Jag älskar den här gröten och brukar blanda en stor ”batch” som jag sedan tar 1 dl av och blandar med vatten och kokosfett så slipper man alla ”mätmoment”. Hoppas du kommer gilla den! Ser fram emot lite fler tips här i kommentarsfältet

 2. moa skriver:

  En väldigt god och mättande LCHF-ig frukost (även om man inte följer det i övrigt) är plättar på ägg och creme fraiche med bär och grädde.
  Vispa ett par ägg lätt med en klick creme fraiche (ca en rågad tesked). Stek i lite smör eller kokosfett och servera med bär och en skvätt ovispad grädde. Jag brukar egentligen göra en pannkaka av hela smeten eftersom det är enklare, men det gör man som man vill. Jag vet inte om det känns nyttigt nog för dig, men det går säkert att variera med en klick kvarg eller yoghurt till i stället för grädde om man vill fräscha upp det lite. Och kanske strö på lite hackade nötter!

 3. Helena skriver:

  Världens enklaste frukost på morgonen är overnight oats!

  På kvällen: blanda i en skål ca
  1 dl havregryn
  1 msk chiafrön
  2.5 dl mjölk
  frukt/bär, tex blåbär och jordgubbar.
  Krydda med tex kanel och kardemumma (jag brukar använda pepparkakskryddor 🙂
  Toppa med sånt du gillar tex frön, hackade nötter, gojibär, lite kokos osv
  Ställ in i kylen!

  På morgonen: klart! ät! Det blir precis som gröt.

  Supergott, man kan variera i all oändlighet och så praktiskt och enkelt att det tar 0 minuter att få en god och nyttig frukost på morgonen, man tar bara ut den ur kylen och börjar äta. 🙂

 4. M skriver:

  Chiapudding på kokosmjölk smaksatt med kardemumma och med rostade kokosflingor och bär/frukt ovanpå är supersmarrigt till frukost tycker jag. Lätt att förbereda är det också. Sen är ett tips också ett klyftat äpple med osötat mandelsmör på och en skål fil/yoghurt vid sidan om också gott. Smoothie bowls med bär (sötade med riktigt mogen banan) är också smarrigt. Det blir som en fräsch god glass nästan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s