Min mat senaste dagarna (jag har inte fuskat!)

Collaget är från mitt instagramkonto jessicasviktigamal där jag lägger upp all min mat och träning!

Förut var jag typ: Ok, jag är sjuk, vad underbart, då kan jag PASSA PÅ. Det där med att passa på är ju ett klassiskt tänk som många säkert känner igen sig i. Jag tror inte att det är ett hälsosamt tankesätt. Snarare ska jag försöka tänka, de gånger jag går utanför min plan (för det kommer ju hända då och då i livet) att jag äter ditten eller datten och sen kör jag på som vanligt igen. Jag fortsätter inte äta skit nästa måltid och nästa. Och jag ska aldrig mer PASSA PÅ eftersom det i sig lätt gör att jag vräker i mig massa dåligheter just pga att jag har tänkt så. Kanske låter helt ologiskt för den som inte känner igen sig, men vad har jag inte gjort för att få äta skräp, liksom? Haha! Den här gången har jag lyckats äta bra trots att jag varit sjuk.

Det har blivit en del kikärtspasta med köttfärssås, halloumisallad, nästan alltid turkisk lättyoghurt eller kvarg med kardemumma/kanel, frön och frukt/bär till mellanmål. Alltid fiberhavregrynsgröt med mjölk, pumpakärnor, blåbär och kanel till frukost. Idag blev det lite halvfabrikat till lunch i form av en sprödbakad torskfilé. Jag vet att det inte är bra men om något halvfabrikat slinker in någon gång ibland (typ varannan vecka) så är det faktiskt inte hela världen. Faktiskt. Jag ska som sagt leva så här resten av mitt liv och då blir det orealistiskt att alltid äta perfekt. Till det kokade jag potatis, gjorde en färgglad sallad och tog en klick edamameröra som blev kvar från middagen igår.

Jag ser fram emot att kunna träna igen, förhoppningsvis kör jag första styrkepasset igen på söndag om jag mår bättre då! Till middag idag åt jag en jättegod mozzarella- och tomatsallad med ruccola, rödlök, basilikadressing och så stekt aubergine (efter recept). Nästa gång ska jag steka auberginen lite längre bara så den får sådan där härlig konsistens.

Vad har ni ätit senaste dagarna?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min mat senaste dagarna (jag har inte fuskat!)

 1. Annie skriver:

  Du har sånt bra tänk. ”Bäst att passa på” är inte bra, då är grundtänket inte rätt kring kost och hälsa. Jag tänker sällan så, bara ibland.
  Jag har aldrig gillat pizza, vitt bröd och heslt ätit nyttig mat, så skönt. Men med åldern (nu 36år) så har jag börjat älska sådan mat…?!

  Jag har ätit Grön Minestrone i dag, fast utan pasta. En massa grönsaker som kokas i tomatkross och vitlök. Och massa färsk/fryst basilika. Mums! Fast jag tar gärna något ägg till eller ungsstekt kycklingfilé till för att hålla mig riktigt mätt länge.

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad skönt för dig att du har sluppit dessa monster som river i en efter dålig mat. Mina monster sover just nu för första gången på länge och det är så skönt! 😀

 2. Ann skriver:

  Det saknas flera middagar på ditt instagram. Vore trevligt om du la upp de om inte åtminstone skrev vad du åt. Saknas tre tror jag.

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag vet, jag har slarvat lite med att fota och lägga upp senaste dagarna men från och med idag lägger jag upp allt igen. Men maten har gått bra, jag har bara glömt att fota. 😀 min absoluta avsikt är att fota och lägga ut precis allt. Ska skärpa mig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s