Glada saker jag planerar just nu

Även om jag ju är sjuk (ett jäkla tjat om det där, haha!) just nu så har hypokondrin som hållit mig stången en tid släppt taget litegrann. Det är alltid så skönt när det händer, en känsla av come what may och möjligheten att fokusera på roligare saker. Just nu funderar jag på, drömmer om och planerar följande roliga saker:

KREATIVT

Jag kommer börja fakturera för mina illustrationer. Hittills har försäljningen varit så minimal men med faktureringen kommer möjligheten att försöka börja göra prints av favoriterna och annat kul. Därav den tidigare nämnda prishöjningen.

Det finns planer på att börja göra collage och jobba lite större. Så småningom vill jag också ha en till utställning, men så länge funkar facebooksidan.

Jag ser ljuset i den (förvisso ganska angenäma) tunneln när det gäller min kortroman som jag skriver på. Planen är att skicka in den till ett utvalt förlag först. Om de tackar nej så skickar jag till ett helt gäng lika utvalda förlag! Den längre romanen går det trögare med. Men jag har en ganska klar bild av var den ska landa, så det känns okej.

Jag och Jens ska göra ett litet fanzin har vi tänkt, med konstnärligt fokus. Det blir lite senare i år.

Jag har tankar på att starta ett instagramkonto som ska vara som ett pågående konstprojekt, det känns kul. Mer om det när det blir av. Och så ska jag starta ett konto för mina illustrationer. Många konton blir det, men nu är det lättare att byta mellan olika konton tack vare att man bara kan switcha mellan dem med ett knapptryck.

JOBBMÄSSIGT

Jag jobbar halvtid på bibblan nu igen, ju. Även om lönen är ganska kass så är det ett skönt jobb att ha på 50% och inspirerande när det gäller läsning. Jag hoppas få ha kvar bloggen här på amelia.se och så är jag lärare i Forsbergs distanskurs i copywriting, ett löpande uppdrag. Och så dagskolan med jämna mellanrum Men vad är nytt då?

Jo, jag har tankar på att försöka börja ta illustrationsuppdrag i min stil, men även att fokusera lite mer på ett och annat uppdrag som frilansande copywriter och skribent. För några år sen skrev jag en del kulturreportage i olika tidningar, men la ner det tillfälligt sedan. Kanske plockar jag upp det igen, men utan stress och bara ibland.

HÄLSOMÄSSIGT

Just exakt precis nu ser jag mest fram emot att kunna träna igen så fort jag är frisk.

Men i det stora hela börjar jag nu drömma om när dagen kommer då alla mina kläder är för stora och jag kan byta eller skänka bort dem. Något plagg ska jag spara för att kunna jämföra och påminna mig om hur det var. Jag börjar drömma om alla fina kläder jag kommer kunna ha och det gör mig motiverad. Än är det ju otroligt långt kvar till målet, faktiskt, nästan 25 kilo. Men som ni vet har jag ju förändrat typ ALLT och märker hur resultaten kommer. Då blir målet och fantasierna om det som kommer sen ett sätt att hålla uppe motivationen och fokuset på att nå dit! Jag hittade den här bilden på mig som är exakt ett år gammal och tycker jag ser stor skillnad, särskilt på armarna och ansiktet. Ursäkta den otroligt usla kvaliteten på bilden men det var på rillo omöjligt att ta bra bilder i förra lyan:

UPPLEVELSER OCH KULTUR

Jag och Jens har bestämt oss för att bli mycket mer aktiva igen nu när våren kommer. Gå på konstutställningar, loppisar, marknader, göra utflykter och promenera på olika ställen, gå på bio och teater och pyssla med fanzinet.

Jag har suttit och skrivit in massa saker som händer i min kalender, det är så lätt att glömma annars. Sådant jag ser fram emot är till exempel slututställningarna på Konstfack, Forsbergs och Beckmans, litteraturmässan på Kulturhuset, Stockholms internationella seriefestival och mycket annat. Hurra!

Inredningsmässigt är planerna också många, men det får bli i separata inlägg!

Vad har ni för planer och tankar just nu i livet?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Planering. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Glada saker jag planerar just nu

  1. Hej!
    Gå ner de sista 7 kilona som sitter kvar pga nästintill noll sömn. Öka löpningen (när sömnen börjat alstra ork), resa till Rhodos i juni, en dotter som konfirmeras, många födelsedagar, springa GBG:s halvmara i oktober. Börja spara 10 % av inkomsten (efter Grekland) Börja få schwung på bloggen så den blir lukrativ. KRAM fr sö Dalsland!

  2. Annie skriver:

    Ett mål är att göra något roligt med barnen (2, 7 och 11 år) varje vecka, allt från att spela brädspel till att frukostsimma eller baka ihop.
    Ett annat mål är att hitta tillbaka till mig själv i träningen. Jag är ingen ultralöpare eller gymmänniska men har alltid rört på mig mycket, men de sista 3 åren har jag tappat det rejält, vilket påverkar mig både mentalt och fysiskt. Framför allt hamnar jag lätt i hetsätartagen när jag mår så här som jag gör nu.
    Ett tredje stort mål är att göra klart i vår nya trädgård, få odlingarna på plats och i ordning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s