Matlaget, andra gången gillt!

Idag var det dags för matlaget, andra gången gillt. Jag skrev mer om första gången här. Vi är alltså tre tjejer som kommer ses var tredje vecka och laga tre maträtter tillsammans. Vi delar på priset, hjälps åt att laga och går därifrån med femton (!) matlådor var. Idag blev kostnaden per person under 250 kronor för 15 matlådor. Förutom att det är en möjlighet att äta bra kost så är det alltså både trevligt och sjukt ekonomiskt, plus att man kan släppa planeringen lite i vardagen. Själv äter jag dessa kombinerat med andra rätter och sallader och så.

Jag gör också en enkel sallad till varje måltid och tar med mig i separat matlåda. Jag bjuder även Jens på vissa av dem så de räcker ju inte riktigt i tre veckor men de garanterar att jag håller mig på banan och jag kan välja när jag inte hinner laga. Troligtvis slipper jag alltså stå klockan sju på morgonen och laga linsgryta, som häromdagen!

Den här gången lagade vi:

* Torsk med blomkålsmos och citronsås
* Kyckling med blomkålsris och god sås
* Det på bilden ovan, alltså grönsaksbiffar med tomatsås och matvete

Och det blev prick femton matlådor per person. Och frysen är proppfull. Hurra! Hoppas fler vågar testa samma sak.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa, Planering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s