Några stockholmska kulturtips

Jag har blivit ombedd av läsare att tipsa om kulturhändelser i Stockholm. Det blir så sällan av men nu kommer några tips hursomhelst. Ett som pågår just nu och tre allmänna att hålla koll på!


Pågår just nu: Geraldine Hudsons pågående utställning

Min vän Geraldine Hudson har just nu en pågående utställning på Candyland på Södermalm i Stockholm. Har du tur är hon på plats när du kommer och kan berätta om sina tankar bakom verken. Själv blev jag väldigt inspirerad av det som syns ovan. Geraldine fick höra talas om en konstnär som dog ung på ett av mentalsjukhusen efter att ha fått lobotomi. I utställningen ger Geraldine Hudson (<– länk till hennes hemsida) tillbaka staden till kvinnan som aldrig fick ta plats under sin levnad.  Utställningen, som heter ”The Peripheral” innehåller också fotografier från konstnärens promenad mellan de numera nedlagda mentalsjukhusen Beckomberga och Långbro. Plus en installation och ljudkonst. Läs mer om utställningen här.

Tre allmänna stockholmska kulturtips:

1. Moderna museet
2. Rönnells antikvariat – har både nytt och gammalt och ett helt ljuvligt urval som gör att jag och Jens vallfärdar dit för att köpa böcker gång på gång. På gång.
3. Håll koll på sajter som Kultur direkt och gallerier som Momangen och teatrar som Turteatern. Den här sista punkten är jag själv dålig på men jag drömmer om att bli bra på det. Andra ställen att hålla koll på: Kulturhuset Stadsteatern (ofta intressanta konstutställningar plus flera fantastiska bibliotek inklusive Lavas fanzine-bibliotek. Och alla pjäser. Osv osv), Cyklopen.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s