Minus på vågen igen (men måtten får jag ingen ordning på!)


Har inte hunnit dricka kaffe idag ännu så jag illustrerar vägningen den här gången med en av mina koppar kaffe igår.

Då var det dags för vägning och mått igen. Jag vägde mig faktiskt redan igår morse och kommer gå på den vikten så att jag inte börjar väga mig varje dag igen. Det känns inte så sunt liksom! Ibland får jag lust att bara väga och mäta en gång i månaden, det framkallar så himla mycket negativa känslor i mig. Men jag vet att många av er som läser vill ha vikt och mått så jag fortsätter med varannan vecka tillsvidare. Och det gör mig också motiverad att se minus. Jag är kluven som ni märker men är rädd att jag ska börja fuska om jag väger mig mer sällan!

Vikt: 94.7 kilo, dvs minus 0.8 kilo jämfört med för två veckor sen. Ett tag trodde jag aldrig mer att jag skulle hamna under 95 så detta känns lite symboliskt stort.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag såg nu när jag kollade bakåt i bloggen att jag också touchade den vikten, 101.9, så sent som i augusti).
Målvikten är ca 70 kilo

MÅTT

Jag vet inte om jag mäter på exakt samma ställe varje gång så ta det med en nypa salt, men på ett ungefär! Överväger att bara mäta en gång i månaden för detta säger varken bu eller bä men jag ser ju och känner att jag krympt lite.

Överarm: 36 cm, minus 2 cm sen sist – för två veckor sen var det 38 och när jag började styrketräna i april var det 41 cm.

Lår: 64 cm, alltså plus en sen sist? Verkar konstigt, jag har säkert mätt på olika ställen. Startmåtten i april har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.

Rumpa: 113 cm – oförändrat. Startmåttet i april var 118 cm.

Midja: Fick ingen ordning alls på midjemätandet idag så jag vet inte riktigt men en bit ovanför naveln verkar det vara oförändrat (111 cm), under naveln var det 115 och där har jag tydligen fått 113 sist. Som sagt, nypan med salt bör vara rejäl, haha! Startmåttet i april var 117 cm.

Mående: Idag har jag äntligen vaknat frisk igen och hoppas hinna träna i eftermiddag efter roligt projekt på Forsbergs som jag är lärare för (de får göra fanzines!). Igår fyllde Jens år och vi var på en poesikväll, i kväll har en bekant konstvernissage, i morgon ska jag träna också och så kommer Jens familj hit och firar honom lite på dagen, på söndag blir det träning och matlag. Ljuvligt!

Hur mår ni?

Nu kan du följa min mat och träning dag för dag på instagramkontot @jessicasviktigamal, följ gärna!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Vägning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Minus på vågen igen (men måtten får jag ingen ordning på!)

 1. lotta skriver:

  Låter klokt att du tar måtten med en nya salt. Trots allt så har du ju ändå gått ned i vikt och du känner dig frisk, pigg, stark och du ska träna och planera/laga mat. Så du gör ju massor av rätt, och vikten guidar ju dig att du är på rätt spår så bara fortsätt att köra på.

  Jag tycker att du ska lyssna på din inre röst gällande vägningen. Det låter mycket klokt tycker jag att väga dig mer sällan istället. Ditt tillfrisknade och din hälsa är ju viktigare än allt annat. Så gör mer av det du mår bra av!

  • Jessica Johansson skriver:

   Jaa jag är så himla kluven till vikten, la till en liten mening i inlägget. Blir ju så överlycklig när det är minus och då vet jag att jag är på rätt spår och att det kommer resultat. Så jag tror ändå det är bra att fortsätta så här 🙂 måtten tar jag absolut med en nypa salt eftersom jag aldrig minns var jag mätte sist, haha 😀

 2. Emma skriver:

  Grattis till < 95! För mig är kläder den bästa måttstocken, jag har några klädesplagg som jag har sparat bara för att kolla av min form, såsom ett par shorts som krympte i tvätten och blev så supertajta att jag inte använt dem ute sedan dess men behållit just för att kolla midja, stuss, lår…där är iofs min ambition att inte gå upp. Men det borde väl funka med ett par tajta byxor och märka en allt ledigare passform också tänker jag?

 3. Nu har jag också börjat med mäta och väga på fredagar. Tack vare dig 🙂 GLAD helg önskas fr sö Dalsland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s