Varje kilo jag går ner ska jag aldrig mer gå upp

En nära vän till mig gick ner 30 kilo förra året, efter att aldrig förut ha försökt gå ner aktivt i vikt. Hon körde ingen quickfix och överdrev inte åt något håll, bara började äta bättre mat (hon håller fortfarande på, så klart). Och hon har ett så OTROLIGT sunt tänk på alla fronter. En sak hon sa har fastnat hos mig: Varje kilo hon går ner, ska hon aldrig mer gå upp. Och då gör det ju inget om det tar tid. Det gör inget att hon ibland står stilla (hon räknar inte heller kalorier), hon har ju inte bråttom. Det här är så långt ifrån min personlighet. Jag är snabb, effektiv, har bråttom, otålig, impulsiv (till skillnad från min vän). Men jag måste lära mig det här ändå, det är det enda sättet.

Jag har provat att ha bråttom ner i vikt. Det har jag haft sedan jag var 13 och resultatet har alltid blivit massa minus på vågen, och sedan massa plus. Min brådska har alltså i slutändan ändå gett mig massa mer vikt. Eftersom det blir för tråkigt helt enkelt, i längden, att ha för mycket att tänka på och hålla reda på. Jag önskar att jag hade styrkan att bara väga mig en gång i månaden, att inte vara så fixerad vid det. Där är jag inte framme än men jag har kommit så oerhört långt på sistone, mentalt och vanemässigt, så jag får vara nöjd ändå.

I övermorgon är det dags för vägning och jag är inte säker på om jag kommer ha minus. Det kan vara att jag trots allt hamnat på lite för hög kalorinivå för viktnedgång och nu har jag inte kunnat träna igår, idag (och sannolikt i morgon) pga inte helt kry. Men med tanke på den resa jag gjort bara senaste månaden så kan jag inte fokusera så mycket på det. Fram tills i förrgår har jag dessutom ätit kvällsmål vilket gjort att jag nog inte hamnar på minus. Det jag vet är att jag har ätit bra mat, som min kropp mår bra av. Att jag har tränat massor, gått med i ett matlag, lärt mig laga mat, hållit mig borta från bröd och pasta, lärt mig äta lax bl.a. Bara senaste veckorna! Och ändå den där gnagande fixeringen vid vikten. Är man inte bra knäpp ibland?!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s