”Bara idag”-tänket – fast tvärtom!


Återanvänd bild från det här inlägget.

Jag har varit expert på att tänka ”jamen bara idag!” Alltså typ: Bara idag äter jag choklad, i morgon har jag alla chanser att skärpa mig. Bara den här helgen äter jag pizza, så kan jag ändra det på måndag. Bara idag köper jag bröd och nötter och vräker i mig. Bara idag grillad macka på kafé (som gör att jag inte blir mätt —> äter mer —-> äter för mycket hela den dagen). Det här är ett intrikat mönster av tankar som jag övat på i himla många år. Nu har jag liksom vänt på steken.

För tro mig, jag får impulser många gånger varje dag att köpa massa skit. Men nu tänker jag i stället: ”Men bara idag ska jag inte göra det”. Eller ibland: ”Men bara just nu, i den här stunden, så köper jag inte det där, så kanske jag kan göra det om två timmar ifall jag fortfarande vill ha det så gärna.” Det låter så himla basic men det har funkat för mig! Alla gånger den här veckan när jag har känt för att köpa något (bröd/nötter osv) så har jag applicerat det här tänket och då klarat att stå emot och fortsätta ner i tunnelbanan/vidare i mataffären. Senare är jag förstås inte längre sugen på det hela och har hunnit tänka igenom det. Och då känns det aldrig värt det, att ha kört ett hårt styrketräningspass eller danspass och sedan äta onödiga saker som bara kommer få mig att må dåligt. Lite besläktat till tvåminutersmetoden som jag skrev om en annan gång (men då inte lyckades applicera).

Hursomhelst: Väldigt bra grej som jag rekommenderar fler att prova! Det gör liksom att utmaningen inte känns så övermäktig utan bara här och nu.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s