Matlag = världens bästa grej

Jag har gått med i världens bästa grej! Via en fb-grupp (ej relaterad just till det här) så fick jag kontakt med två tjejer som också kan ha lite svårt att få ordning på matlådor men som också har ett behov av det och vill äta nyttig men mättande, bra mat. Därför bestämde vi tre oss för att starta ett matlag! Alla jag har berättat det här för har blivit eld och lågor så därför vill jag så klart berätta även här.

I fredags sågs vi hemma hos en av tjejerna. Innan hade vi bestämt oss för tre maträtter vi skulle laga tillsammans och att det fick ta fyra timmar. En av de andra handlade alla ingredienser och sen swishade vi till henne. Så sågs vi helt enkelt och lagade maten tillsammans! Resulatet blev 14 matlådor var plus att vi åt middag på plats, så femton maträtter per person för drygt 300 kronor per huvud. Helt galet bra! Jag är typ fortfarande i chock och var det verkligen när jag kom hem och kunde fylla frysen med dessa fjorton matlådor,så goda dessutom.

Vi lagade följande rätter:

Fisksoppa med torsk, lax, tomatbas, fänkål, purjolök osv och så kan man addera en klick crème fraîche vid servering.
Kycklingfiléer med lite fetaost på. Till det matvete och spenatstuvning.
LCHF-inspirerad lasagne med zucchini i stället för lasagneplattor

Vi lagade de tre rätterna parallellt. Jag är ju inte så bra på att laga mat (fast senaste veckorna har jag imponerat stort på mig själv, hehe) men en av de andra tjejerna har jobbat i kök i många år så hon fick helt enkelt säga åt mig vad jag skulle göra. Väldigt praktiskt. Och så delade vi upp maten i matlådorna, så var det klart. Dessutom var det så himla mysigt och fint alltihop. Vi ska ses om två veckor igen och göra samma sak fast med tre andra rätter. På det här sättet behöver man nästan aldrig vara utan matlådor till lunchen. Jag gör ibland så att jag svänger ihop en matig sallad till lunch och sen kör en matlåda till middag, man kan ju anpassa lite utifrån hur respektive dag ser ut. Den här grejen kommer förenkla enormt i mitt nya hälsosamma liv, särskilt eftersom jag snart börjar på mitt halvtidsjobb på bibblan igen (om några veckor).

Jag är såld och kan rekommendera den här lösningen till många. Förutom att det är otroligt praktiskt så är det också mysigt att laga mat ihop!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Matlag = världens bästa grej

 1. karin skriver:

  Jag sitter och läser din blogg varje dag och tänker alltid apå att du är så OTROLIGT företagsam. Du måste vara den mest drivna, påhittiga och kreativa människa jag vet om. Jag önskar verkligen jag hade bara lite litegrann av det du verkar ha.

  • Jessica Johansson skriver:

   Hihi din kommentar gjorde mig så glad att jag t.om läste upp den för min kille. 😀 och jo jag är nog extremt driven, påhittig och kreativ. Synd att inte dygnet hade massa fler timmar bara. 😀 du har säkert också kreativiteten inom dig, tänk på att jag verkligen aktivt väljer att ge plats för den i mitt liv. Det har gått ÅR då jag inte alls varit lika kreativ pga har inte skapat tid för det då. 🙂

 2. SB skriver:

  Himla bra och praktiskt initiativ! Och som du säger, ganska mysigt aktivitet att göra med andra.

 3. moa skriver:

  Häftigt!

 4. J skriver:

  gud va mysigt! Det blir ju dessutom nästan som att bli bjuden på mat. Och bjudmat är ju typ den godaste maten, vad det än är! =D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s