Några helt ljuvliga SVT Play-tips just nu

Då och då tipsar jag om bra grejer på SVT play mest eftersom inspiration är syre för mitt eget skapande och då tänker jag att fler kanske kan inspireras av samma saker. Och nu har jag riktig hårdvara, nämligen:

1. Dokumentär om ljuvliga Knausgård! Jag har läst alla sex delar i Min kamp-serien och säger bara: L Ä S ! Strunta i alla debatter och hype (som kan ge tröttma) osv och bara ge honom en chans. Jag älskar varenda en av böckerna (fast den om tidiga barndomen var ganska tråkig pga gillar inte barndomsskildringar så mycket men den gav ju en bild i helheten). Se också dokumentären HÄR!

2. Dokumentär om mega-inspirerande och viktiga Carl Johan De Geer. Jag storknar nästan av inspiration just nu efter att precis ha sett dokumentären och Jens är inne och skapar i konstrummet så han fick nog lite samma känsla, haha! Jag har haft förmånen att intervjua CJDG en gång och även då blev jag (precis som när jag intervjuade min gudinna Suzanne Osten) typ helt knockad av inspiration. Jag älskade att ha min podcast här via amelia.se och hoppas att den får komma tillbaka vid något tillfälle men drömmen är också att någon gång få ha en podcast där jag får intervjua människor som inspirerar mig. Typ massa konstnärer, poeter, författare, kulturpersonligheter, bloggare, artister, skribenter osv. Men nog babblat. Ge dig själv i alla hjärtans dag-present att se dokumentären om CJDG. Klicka här.

Har du fortfarande inte sett den fascinerande berättelsen om Inge Schiöler? Se den också då, när du ändå håller på.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Kultur, Litteratur. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några helt ljuvliga SVT Play-tips just nu

  1. Sara skriver:

    Suzanne var ju med i Min Sanning nyss också. Såå starstruck!!!

    • Jessica Johansson skriver:

      i KNOW, jag avgudar Suzanne. Skrev om hennes medverkan i Min sanning för några dagar sen i bloggen 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s