Bästa knepet för att komma ihåg att dricka vatten

Jag vet att forskningen nu säger att man inte ska dricka sååå mycket vatten som man sagt tidigare. Vi får ju i oss en del från maten vi äter. Men såvitt jag har förstått så är det bra att dricka 1.5-2 liter vatten om dagen åtminstone. Jag är pinsamt dålig på att komma ihåg att dricka vatten (och sen går jag och muttrar över att jag får huvudvärk vissa kvällar…) men nu  har jag blivit tipsad om ett så enkelt men bra knep som jag omedelbart ska börja använda varje dag:

Det kan ju vara bra att komma ihåg att dricka vatten genom att alltid ha med sig en halvliters-flaska som man fyller på. Knepet är helt enkelt: Vill du dricka tre sådana flaskor på en dag? Då sätter du tre gummisnoddar kring flaskan på morgonen. För varje flaska du dricker slut så tar du bort en av gummisnoddarna. På så vis kan du hålla koll på att du får i dig vatten. Jag kommer nog satsa på tre flaskor om dagen vanliga dagar och fyra flaskor de dagar jag tränar. Himla bra för virriga skallar!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Vardag. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bästa knepet för att komma ihåg att dricka vatten

 1. Stina S skriver:

  Av en ren slump lysnade jag på ett gammalt avsnitt av Kropp och själ i P1 i dag som handlade just om hur mycket man bör dricka. En samlad expertkår tyckte att det räckte att dricka när man är törstig.

  • Stina S skriver:

   Av någon anledning försvann halva min kommentar? Har hänt förut när jag lagt in en smiley i texten. Något generellt fel, eller blir det bara så för mig? Kanske värt att kolla upp? Ville hur som helst tipsa om avsnittet med titeln ”Vätskemyten”.
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/610661?programid=1272

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad skumt, jag har inte hört det från någon annan men det låter jobbigt! Yes, jag har lyssnat ikapp mig på nästan alla avsnitt av kropp och själ och även helt nyligen det om vatten. Men jag blir nästan aldrig törstig och då blir det att jag nästan inte dricker något vatten alls. Så jag tror på att ändå dricka 1.5-2 l om dagen. 🙂

 2. CG skriver:

  Jag får i mig 1,5-2 liter vatten varje dag genom stora glas! Har ett glas på 0,5 l som jag fyller upp och dricker på frukosten, lunchen och eftermiddagsfikat. Sen dricker jag ca 0,5 l till kvällsmaten också.

  Jag tycker det är lättare att dricka mycket på en gång, annars blir man så kissnödig ofta…. Har även hört att det inte är bra för urinvägarna och kroppen att gå och smådricka då och då.

  • Jessica Johansson skriver:

   Jaa du har rätt i det där med att man blir kissnödig ofta. problemet är att jag nästan aldrig dricker vatten till maten men ok jag ska försöka börja dricka mitt vatten i samband med måltider, det låter som en plan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s