En hälsorevolution pågår i mig


Jag återanvänder en bild som är några veckor gammal för just nu är jag ingen vacker syn.

Just idag vaknade jag sjuk och fick ställa in träningen med min vän Daniela. Så just precis idag är jag väl knappast hälsan själv ur den aspekten. Men det fick mig att fundera på en sak: Jag känner mig verkligen bedrövad över att behöva ställa in träningen och antagligen mitt älskade streetdance-pass och annan planerad träning kommande dagarna. Det har nog aldrig hänt förut att jag känt mig bedrövad över att ställa in träning, jag har mer tänkt: Vad skönt att slippa! Men nu har jag fått sådan träningslust att jag faktiskt ser fram emot att träna. Detta har aldrig hänt förut, under någon av mina ”quickfix-perioder” tidigare i livet. Aldrig. 

Det känns faktiskt som att en hel hälsorevolution pågår i mig, inte bara när det gäller träningen. Den här veckan har jag älskat att hitta goda recept att pröva. Allt hände efter att jag bestämde mig för att ändra förhållningssätt: Att tänka lust i stället för tvång, måsten, förbud. Jag får inte äta godis och sådant och inte bröd och pasta. Så det är ju i praktiken ett förbud. Men i stället för att fokusera på hur gärna jag skulle vilja äta ditten och datten (eller: ”Men om några månader, jäklar vad jag ska äta ostbågar!”) så tänker jag nu: Wow, vad gott att jag ska få göra rödbetshummus med en färgglad sallad och någon god proteinkälla i morgon. Eller: Vad kul att hitta fler matiga sallader som jag kan prova! Det här kanske låter självklart för den som länge varit hälsomedveten. Jag har trott att jag också varit det, men nu inser jag att så inte varit fallet. Jag kanske inte har varit redo förrän nu, att verkligen förändra livsstilen på riktigt. Jag kanske bara har trott att jag var redo.

Det känns som att en hälsorevolution pågår i mig, på riktigt, och det är en fantastisk känsla. Vilken grej! Till stor del är det tack vare alla peppande läsare som har fortsatt att heja på mig. Men också för att jag på riktigt har lagt av med bröd, pasta, snabba lösningar som en påse nötter som innehåller 600 kcal. Jag är säker på att den här mentala förändringen kommer märkas på vågen och måttbandet så småningom också. Än så länge märks den på att jag är så otroligt mycket gladare, piggare, har bättre hy, sover bättre, mindre ont i knän och rygg, blir inte längre svettig efter att jag varit ute och bara gjort något vardagligt – och så vidare. Läs den senaste meningen igen, det är inte små skillnader i min livskvalitet precis!

Det är så fint att jag har den här plattformen (alltså bloggen) att utgå ifrån. Kanske kan jag peppa någon mer att haka på den här resan eller bara ha en möjlighet att få fler smarriga recepttips och annat fint. Nu fortsätter jag på samma spår med att äta bra och snart blir jag frisk igen och kan återuppta träningen. Men just precis nu kollar jag på den spännande serien ”Deutschland 83” på SVT Play. Missa inte den!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till En hälsorevolution pågår i mig

 1. M skriver:

  Du har verkligen något bra på gång! Låt det här få ta tid, för då får du en hållbar lösning. Du gör det här för att du är värd att må bäst!

 2. Sanna skriver:

  Åh jag blir uppriktigt glad för din skull! Vilken grej, härligt jobbat! Jag tror att det är HELT rätt att sluta tänka förbud, och jag tror också att det är ett steg mot att ”inte behöva tänka alls” på mat och kalorier utan att det blir en livsstil att bara äta för att det är gott och för att bli mätt – att hitta balans alltså.

 3. anonym skriver:

  Härligt att höra!!

 4. Helen skriver:

  Superhärligt Jessica! Du är en sann inspiration som visat att det är helt rätt att tänka och agera långsiktigt vad det gäller livsstilsförändringar. Det har verkligen betalat sig nu. Stort grattis och lycka till i fortsättningen!!

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh tack Helen! Ja det känns lite så faktiskt. Men jag ska inte ropa hej ännu, en låååång resa återstår. 🙂 men förhoppningsvis med godare och sundare mat än tidigare, hihi.

 5. Lisa skriver:

  Alltså! 1. Det här låter så härligt! Jag blir så glad av att läsa ditt inlägg. Hoppas du är på benen snart så att vi kan ta en promenad! 2. Vilken fin bild på dig, o snygga kläder! Kram!

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh tack Lisa, ja jag hoppas också jag blir frisk ASAP! Hör av mig när jag mår bättre så kan vi promenera i våra härliga hoods.:) Tack för din peppiga kommentar!

 6. karin skriver:

  Underbart. Du är verkligen en inspiration. Jag önskar jag hade hälften så mycket jävlar anamma som du

 7. Katarina skriver:

  Krya på dig! Du är inte ensam om att vara sjuk i dessa jan/feb-tider…! Echinagard, vatten, vila och bra program att titta/lyssna på är vad som behövs för att bli frisk. Själv fick jag den oönskade pausen för 2 veckor sedan…

  Du har verkligen kommit långt i din träningsmentalitet! Underbart! Att längta efter träningspass man njuter av, att känna suget efter att snöra på sig skorna och svettas rejält medan musklerna darrar av mjölksyra och efteråt känna ruschen av glädje genom hela kroppen…ja, det är underbart!

  Nu börjar man dock äntligen skönja solens värme igen och jag längtar så himla mycket efter att kunna ta en löptur i bara löparbyxor, linne och keps istället för de 3 lager jag har idag och mössa. Och att kunna springa kl.21 och det fortfarande är ljust och fåglarna kvittrar och folk rör sig ute. Att kunna stretcha utomhus vid en parkbänk istället för att rusa in innan byxorna fryser fast på arslet. Det längtar jag efter!!

  • Jessica Johansson skriver:

   Nej det känns som att typ alla hostar och snörvlar på buss/tunnelbana så inte konstigt att man blir smittad! Echinagard skippar jag men resten låter som en plan! Jag tror våren dröjer lite och jag gillar alla årstider förutom högsommar (då svettas jag och drömmer om snö) och minus 20. Men jag vet att många gillar våren och sommaren mest och snart är de årstiderna här!

 8. Emma skriver:

  Ja, vad bra!!! Och vad fin du är på bilden.
  Jag blev så glad att läsa om din ändrade inställning, i grunden, det är som att man plötsligt förstår något helt annorlunda trots att det är samma fakta. Jag tror helt klart på linjen att belöningarna måste komma inom den nya livsstilen, att man känner att den får en att må mycket bättre (än soffan med ostbågarna). Såg du denna artikeln: http://www.svd.se/fa-haller-sig-smala-enbart-genom-traning/av/jacob-gudiol

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack så jättemycket, vilken fin kommentar! Jag har förstått det där med träning, och det gäller så klart att hitta ett hållbart sätt som man själv trivs med när det gäller kosten. Känns som att jag är på god väg nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s