Idag har jag gjort ett stort framsteg gällande mat

Skriver i farten, ska strax iväg igen. Men just nu är jag så sjukt stolt över mig själv. Idag var jag jättehungrig när jag skulle laga lunch och då är min omedelbara impuls att strunta i det och äta en av Jens (onyttiga) färdigrätter. Men idag tänkte jag: Nej men om 40 minuter är maten klar och då kommer jag vara så nöjd med mig själv. Och så hade jag is i magen och lagade sötpotatis i ugn och köttfärsbiffar i ugn med en klick avokadoröra och lite sallad. Jag klarade det! Ett litet steg för mänskligheten minst sagt, men ett extremt och oerhört stort steg för mig. Nu har jag dessutom en matlåda i frysen att ta till nästa gång jag inte hinner laga mat.

Jag försöker komma ihåg att se de ”små” framstegen och glädja mig åt dem, tack vare det tänket har jag fått in träningen som rutin till exempel. Nu ska jag minnas den här känslan nästa gång jag är hungrig och vill slänga i mig något för omedelbar behovstillfredsställelse. Ursäkta lite oaptitlig bild men ja – bättre än inget tänker jag.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Idag har jag gjort ett stort framsteg gällande mat

 1. Madlene skriver:

  Hej Jessica,
  Älskar din blogg! Du ska vara stolt för alla ”små” framsteg, för det första är dom inte lätta, men det är dom som gör stor skillnad på långsikt. Jag bloggade om det själv häromdagen – http://www.stellibell.com/ourblog/ Tack för all inspiration!
  – Madlene

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej! Åh så kul att du älskar min blogg, sådana kommentarer försöker jag minnas i mörka stunder hihi. Ska in och läsa ditt inlägg nu. 🙂

 2. Agneta skriver:

  Det här blir jättebra! ❤️

 3. M skriver:

  Bra! Du ska absolut vara jättestolt över dig själv att du klarade av att stå emot gamla impulser. Ju fler gånger du gör det, desto lättare blir det sedan.

 4. Emma skriver:

  Härligt! Jag tyckte det såg gott ut!

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja det var faktiskt gott men tänkte mer att bilden var sådan närbild att det kanske därför såg oaptitligt ut 🙂

 5. Lisa skriver:

  ett stort framsteg Jessica! att stå emot impulser är ju typ det svåraste som finns! men ett tips är att försöka ladda kylskåpet med snabba men nyttiga alternativ, så att valet av färdigrätter blir svårare att försvara.. hursom, grattis till segern!

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja så jäkla svårt men det blir nog lättare vartefter. Ja det är svårt att komma på vad de snabba men nyttiga alternativen ska vara men jag gör mitt bästa och dessutom blir det ju lättare när min nya kost smakar så gott jämfört med den gamla, haha. Kram!

 6. Lisa skriver:

  förresten, har du kollat in receptbanken http://recept.mabra.com/ ? det mesta är ganska enkelt och mycket går fort, och bara nyttiga grejer. kan ju vara en idé när inspirationen tryter.

 7. Marie skriver:

  Härlig lunch! Det är så skönt när man inser att det går att vänta en stund på riktig mat. Njut av ditt framsteg!

  Här är ett recept på jättegod och lättlagad lax med tillbehör. Resterna går bra att frysa in som matlåda.

  Lax med krämigt vitlökstäcke och quinoasallad
  4 portioner
  600 g laxfilé
  3 vitlöksklyftor
  2 dl crème fraiche
  salt och vitpeppar

  Quinoasallad
  4 dl quinoa (vit eller röd)
  1 dl blandade frön, t.ex. solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
  20 g smör
  1 liten purjolök, fint skivad
  2 nävar babyspenat
  flingsalt och peppar
  1/2 knippe gräslök
  Så gör du:
  Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen med skinnet nedåt i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Pressa vitlöken och blanda med crème fraiche. Bred blandningen på laxen. Baka i ugnen i 15 minuter.
  Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta fröna i en torr medelvarm panna tills de blir gyllene. Strö över flingsalt. Smält smöret i en panna och lägg i purjolöken. Slunga runt, salta och peppra. Vänd ner spenaten och den brynta purjolöken i quinoan och toppa med fröna före servering.
  Laxen är färdig när skinnet lossnar lätt från köttet. Servera med quinoasallad och garnera eventuellt med klippt gräslök.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh det lät gott, jag ska prova det receptet. Tack så mycket! Jaa jag försöker verkligen njuta av mina framsteg, allt blir ju lättare när man bara byter vinkel och ser det på ett positivt sätt i stället för massa förbud och tvång. Att jag inte har tänkt på det tidigare förbluffar mig men jag kanske inte var redo förrän nu 😀

 8. karin skriver:

  Heja dig!
  Jag tycker du verkar vara en så fin människa. Hoppas verkligen att du lyckas med det du företar dig.
  Och så har du gett mig en massa hjälp genom din blogg.

  • Jessica Johansson skriver:

   Men wow, vilken fin kommentar, tack så jättemycket! 😀 Bloggen har hjälpt mig massor i gengäld (dvs läsarna av bloggen) vilket gör att jag nu tror att jag verkligen kommer klara detta!

 9. Katarina skriver:

  Vilket genombrott, wow!! High five till dig!! 🙂

 10. Lotta skriver:

  Grattis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s