Låt oss bota det motiga med lite pepp

Alltså, hörni, allt känns lite motigt just nu. Jag mår absolut inte dåligt, jag är glad och pigg och full av energi av en vecka då jag tränat mer än någonsin tidigare! Jag har också aktivt börjat ta vara på mina vänner och träffat flera av finingarna den här veckan vilket också ger kraft och inspiration. Det som känns motigt är, och nu känner jag mig lite som en papegoja, att jag inte får viktresultat. Trots att jag skött mig så himla bra senaste månaden med både mat och träning. Bättre än någonsin. Träningsglädjen sprutar ur öronen på mig. Jag försöker trösta mig med att jag fått minus på måttbandet men man är liksom så indoktrinerad i det där med just vikt och resultat. Att kämpa så otroligt mycket och ändå inte få resultat, det kan göra att man tröttnar lite. Men jag ska fortsätta den här gången!

I stället för att gräva ner oss i det (nu har jag lovat att inte väga mig alls på två veckor innan det är dags igen – varför plåga sig liksom?!) så tänkte jag att vi kör lite pepp och tips! Vad skulle du vilja tipsa alla som läser den här bloggen om? Ett gott recept, en nyttig efterrätt, ett perfekt mellanmål, en fantastisk dokumentär eller roman? En låt som du alltid blir glad av? Själv tipsar jag ju för jämnan tycker jag, så nu lämnar jag platsen öppen för er i stället. Hoppas några hakar på. 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Låt oss bota det motiga med lite pepp

 1. Anna skriver:

  Jag LOVAR (japp) att det kommer!!!! Och när det kommer kommer det gå fortare och lättare. Förstår att det känns trist men du har det roliga framför dig – en lättare kropp som gör det lättare att träna. Är så jäkla impad! Hang in there

 2. Agneta skriver:

  Du kanske kan prova mättande ,kalorifattiga och smakrika soppor. Tomat och grönsaksbaserade som pureas och blanda med nåt kött/ kyckling/fisk/ räkor. Och ha i bara lite lite pasta/nudlar för mättnad+ kryddor.Gör en stor gryta så du kan bli riktigt mätt. Väldigt gott på vintern.

 3. Marie skriver:

  Här ska du få ett recept på något av det godaste som finns: melanzane alla parmigiana. Jag hittade den perfekta videon med engelsk översättning: https://www.youtube.com/watch?v=oPMUn45Yt9k

  Några saker att tänka på:
  Vanligtvis hittar man inte äggplanta med så stor diameter i Sverige, och då kan du i stället skära den på längden.
  I videon låter Alessandro vitlöksklyftorna vara kvar i kastrullen när han gör tomatsås. De flesta italienare låter vitlöken ge smak åt oljan och avlägsnar sedan vitlöken innan tomaterna åker ner i kastrullen.
  Till tomatsåsen kan du använda antingen hela skalade burktomater, som Alessandro gör, eller passata (passerad tomat). Krossade burktomater brukar man inte använda.
  Torka av äggplanteskivorna väl när vätskan runnit bort så att de inte blir för salta.
  Det går lika bra att fritera äggplanteskivorna i olivolja (i videon används solrosolja).
  Äggplanteskivorna ska friteras i mycket olja, inte stekas i lite!
  Låt gärna mozzarellabitarna rinna av lite.

  Receptet kan verka komplicerat men det är faktiskt jättelätt och resultatet blir fantastiskt gott! Buon appetito!

 4. Karin skriver:

  Tips för viktnedgång: mer vardagsmotion (variera att stå/sitta när du skapar, promenera/cykla istället för att åka buss etc, träffa kompisar på en promenad istället för café). Tips på film: Delicatessen från 1991. Fortsatt lycka till med din hälsa!

 5. Susanna skriver:

  Att hårdkoka ägg – två till frukost till exempel. Lite salt på förståss. Billig, enkelt, och nyttigt och håller en mätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s