Inredningsplaner i nya lägenheten

Jag har länge lovat att berätta mer om våra inredningsplaner i nya lägenheten så here goes!

Sovrummet

I sovrummet är väggarna randiga, som på bilden ovan. Man blir alldeles snurrig av att titta på dem. Vi vill ha rummet målat, vilken färg har vi ännu inte helt bestämt. Vi var inne på ljust pastellgult eller kanske någon lite mörkare färg. Därefter är planen att ha en tavelvägg ovanför sängarna och piffa med lite fina krokar och annat förstås. Ser så mycket fram emot att kunna visa bilder på det färdiga resultatet så småningom. Retrogardiner icke att förglömma. Jag spanar också på den här och den här tvättkorgen, många av mina favoriter på instagram har dem. Det är inget vi har råd med i brådrasket eller som prioriteras men jag vill ha båda (en för 60 grader och en för 40). I övrigt har vi en fåtölj och en teakbyrå i rummet, samt två string-sängbord och en vacker gammal lampa. Vi behöver förstås sänglampor också, det blir antagligen något retro.

Hallen

I hallen finns två garderober och i övrigt är den lite avlång. Jag älskar hallen precis som alla rum! Vi behåller den vit tillsvidare och därför har jag gjort två tavelväggar med mindre tavlor. Jag vill gärna byta ut den fula skohyllan från Ikea och i stället ha en äppellåda att ställa skor i, samt en fin retropall och kanske något mer där skohyllan står nu. Egentligen skulle jag vilja ersätta hatthyllan och i stället ha olika fina hängare/krokar i olika färger och former, utspridda på väggen. Det skulle nog bli fint men är heller inget prioriterat.

 

Badrummet

Även om drömmen så klart vore ett retro badrum med typ schackrutigt golv och blommiga tapeter så gillar jag det här badrummet mycket! Vi ska inte förändra det, förutom att piffa med en och annan affisch och kanske någon fin kakeldekor här och var.

Vardagsrummet

I vardagsrummet är det väldigt fint men vi ska måla (eller inte vi pga är så dåliga på sånt) väggarna i lingrön (ej att förväxla med limegrön!) eller dimgrön. Sedan blir det gardiner i åtminstone fönstret vid mitt skrivbord. Tavelvägg ovanför soffan, någon hylla borta vid den gula fåtöljen. Skinnfåtöljen har vi gjort oss av med sedan den här bilden togs och soffan har en annan klädsel nu, en starkt blå klädsel som passar min stil bättre än den lite trista på bilden!

Matrummet

I matrummet är väggarna vita (ni anar inte hur fruktansvärt trött jag är på vita väggar!) och där vill jag ha en virrvarr-inspirerad tapet jag hittat. Självklart ska vi ha upp en och annan tavla och kanske någon hylla. Vill också ha en matta under köksbordet, i övrigt har matrummet blivit så fint med de turkosa skolstolarna, perstorp-bordet, skänken, perstorp-rullvagnen osv. ❤

I det fantastiska blåa retroköket och konstrummet (där vi har böcker, staffli osv) ska ingenting förändras.

Kolla gärna här för fler inredningsbilder. Stilen är delvis förändrad jämfört med i förra lägenheten, och delvis densamma. Vi vill inte alls ha lika MAXAT men ändå fullt av färg och retro och glädje förstås. Ett hem är till för att leva i och må bra i, tänker jag!

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Retro. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Inredningsplaner i nya lägenheten

 1. moa skriver:

  Glöm nu inte att man kan leva och må bra i andra stilar än retro. Jag är extremt hemkär och får lugn och energi av mitt sobra hem som mest går i blått, grått, vitt och trä plus en liten färgklick här och där. Det enda mönster jag trivs med är randigt och jag har drömt om just randiga tapeter. Jag kan tycka att det är mysigt att komma hem till andra som har murrigt och mönstrat, men hemma trivs jag i min svala oas 🙂

  • moa skriver:

   Vad fint ni har, förresten 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Nej jag har aldrig sagt att man inte kan må bra i andra stilar än retro, jag känner många som har helt annan stil och som jag ändå tycker har jättemysigt. I det här inlägget berättade jag om just våra inredningsplaner, sen fattar jag ju att alla inte vill ha så. Tvärtom så trivs ju de flesta bra med vita väggar. 🙂 Jag gillar inte de randiga tapeterna alls och därför vill vi inte ha kvar dem. ^_^

 2. Katarina skriver:

  Ska ni inte måla själva? Varför då? Vaddå dålig på sånt? Det tar en dag för två personer att måla klart ett rum om det är vattenbaserad färg, eftersom du kan måla på andra lagret efter att gått runt med första lagret på ca 2 timmar. Det enda som krävs (ni har ju vita väggar!) är maskeringstejp, en roller och färgtråg, en smal, lång pensel för att komma bakom element och in i hörn, gamla reklamtidningar för att täcka golvet ca 50 cm in från väggen (vilket bara behöver göras där du står och målar; du kan alltså flytta med dig tidningen allteftersom du flyttar på dig själv), en pall att stå på för att nå upp till taket och färgen du skall måla med. Jag målade ett radhus på 125 kvm helt själv på en vecka, alla rum. Ett rum för två personer är ingenting, ni målar på lördagen och ställer tillbaka möblerna på söndagen. Klart. Och billigt.

  • Katarina skriver:

   Våga prova själva först, åtminstone. Ni kan alltid ta in någon efter det som gör om det om ni inte blir nöjda. Våga testa! 🙂

  • SB skriver:

   Håller med Katarina. Måla om är en av den enklast och snabbaste förändringar man kan göra själv. Tar en dag ungefär. Bara tejpa ordentligt och köp kvalitetsfärg.

  • Jessica Johansson skriver:

   Hehe jag har märkt att folk blir provocerade att vi inte målar själva. Och jag förstår det, på sätt och vis. Men det är så att man är bra på olika saker. Tack dock för era kommentarer och tips!

 3. moa skriver:

  Äsch, det var mest att jag tolkade ”ett hem är till för att leva i och må bra i” som om man skulle välja andra stilar av andra skäl än just för att man trivs med dem, t.ex. för att passa in i någon modern trend a la ljust och fräscht. Men jag vet ju egentligen att du alltid skriver från en schysst utgångspunkt! ps. Vet ej om den här kommentaren hamnar rätt. Vet inte hur man svarar på ett svar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s