Det här gör mig peppad att sköta maten och träningen

Just nu jobbar jag mycket med att drömma mig bort till den dag jag kan…. ja, ditten och datten. Några konkreta saker:

Jag har otroligt mycket fina kläder i klädkammaren, i alla möjliga färger. Självklart har jag bara framme de kläder jag kommer i (varför plåga sig själv) och har nästan inte kvar några för små kläder. Men trots att jag har så mycket fint så längtar jag tills jag kan göra mig av med rubbet för att det är för stort! Och bara successivt skaffa nytt. Jag kommer inte slänga kläderna utan sälja dem billigt eller byta bort dem, eller skänka till någon second hand. Men åh vad jag drömmer om den dagen när storlek XL och till och med L är för stort och det blir dags att skaffa kläder i storlek M (eller ibland L). Det är mitt mål och det peppar mig så jag blir alldeles nipprig.

Jag har också några målplagg och några mål-på-vägen-plagg. Den här vintageklänningen köpte jag tidigt i höstas och den motsvarar inte min målvikts storlek men kanske när jag har gått ner tio kilo från nu. Jag har även mindre plagg som jag kommer kunna komma i först när jag når målet. Inte så många, men en liten plastpåse med målplagg ligger i en plastkasse i garderoben och bidar sin tid.

Förutom dessa mål så blir jag också peppad av att tänka på känslan av att kunna gå in i vilken butik som helst och hitta något fint som jag vill ha på mig. Eller känslan av att orka ta i mer på gruppträningspassen, nu orkar jag inte det så mycket. Eller känslan av att kunna fokusera på annat än just detta, som upptar så stor tid av mina tankar nu. Men inte blir jag peppad av några ångestfyllda hälsomagasin eller sådana personer på nätet. Så dem håller jag mig långt ifrån nu och fokuserar på det här drömmiga i stället. Jag tror inte att en livsstilsförändring får vara sprungen ur ångest, den måste baseras på lust och glädje!

Vad peppar dig att sköta maten och träningen?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det här gör mig peppad att sköta maten och träningen

 1. Agneta skriver:

  Härligt peppinlägg, jag brukade följa Johanna Toftbys blogg när den var rolig. Nu är den bara så perfekt och för mig så opeppig. Men vi är ju olika . Kram

 2. Jag har bytt hela min garderob fr XL till M så jag MÅSTE hålla fokus på löpning och mat. Kan ju inte köpa om hela garderoben en gång till… Men en gång i månaden vill jag bara ge upp. BARA äta och trycka i mig allt jag kan. Deppar ihop fullständigt och får JOBBA i huvudet för att inte åka o köpa chips, choklad, semlor, kakor etc. Livet är ett helvete på DEN punkten. Försöker tänka på allt som är BRA i mitt liv i stället. Kram fr sö Dalsland.

 3. Linnea skriver:

  jag tror också det. lycka till med dina mål!! tips att ge kläderna du vill bli av med till stadsmissionen eller kupan(röda korset)!

 4. Marianne skriver:

  Vilken fin klänning, Jessica!

 5. malin skriver:

  drömmer också om att kunna gå in i vilken kläd butik som helst och det mesta passar ! ohhh den dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s