Kom igång med din kreativa ådra 2016!

Jag har många brister men en sak jag aldrig failar i är att vara KREATIV och full av idéer! Jag vet att många sitter och drömmer om att skriva en bok eller ”ta tag i sitt skapande” eller så. Livet går fort förbi och det kommer aldrig finnas ett magiskt tillfälle när du plötsligt fattar penseln och kör igång – om du inte ser till att det händer.

Eftersom jag vet hur bra man mår av att skapa så drar jag därför igång ett initiativ nu i det nya året som jag vet att åtminstone jag kan hålla. Initiativet är: skapa varje dag 2016! Många har barn och heltidsjobb och full rulle och därför kan du också välja att åtminstone skapa två dagar i veckan. Men roligast vore om massa av bloggläsarna valde att skapa något litet varje dag, att ge sig själv den gåvan. Varför inte skriva den där romanen 2016? Eller sy de där fina sakerna, virka de där fina sjalarna du drömmer om, måla alla de där tavlorna? Det räcker ju med en kvart om dagen, om du inte hinner mer. En kvart gånger 365 är ganska mycket tid. Jag kommer en gång i veckan, på söndagar, att berätta om vad jag har skapat den senaste veckan, som inspiration. I mitt fall är det ju mest text och teckningar som skapas. I ditt fall kanske det är kreativa inredningsprojekt, fint pyssel, keramik eller något helt annat? Berätta om ditt skapande i sociala medier om du vill, eller kommentera här i bloggen. Jag heter @jessicaosv på instagram, tagga gärna mig om du går med i utmaningen så publicerar jag då och då under året valda verk av er läsare. #skapamedjessica är väl en bra hashtag.

Då och då kommer jag också tipsa om bra skrivövningar eller andra tips som får fart på kreativiteten. Jag är lärare i olika former av skrivande och har hållit i en del skrivarworkshops så jag har en hel arsenal av kreativa tips.

Ett av mina knep för att aldrig sluta rita är att jag publicerar en teckning varje dag på min facebooksida. På så sätt måste jag alltid hålla igång. Jag tidsinställer teckningarna för en tid framåt så att jag inte måste känna någon akut press, men ändå måste fortsätta skapa. Sjukt bra grej som har funkat för mig.

Kör igång redan idag!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Teckningar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kom igång med din kreativa ådra 2016!

  1. Lisa skriver:

    Kul! Jag blir iallafall peppad!

  2. Ann skriver:

    Jag är en av dem som har barn, oftast är jag så slut att jag somnar när jag ska lägga. Men är jag ej brukar jag sticka när jag ser en film el serie, otroligt avkopplande. Blir inget avancerat kan i princip bara sticka halsduk eller mössa annars blir det för många moment att fokusera på. Men det är en jätte bra grej att göra nåt kreativt varje , eller de dagar man kan . 🙂 me like!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s