Mitt nyårslöfte och mina mål för 2016

Jag gillar egentligen inte nyårslöften. Jag tänker att löften är förknippade med så mycket skuld och prestationsångest. Men jag har ett löfte för det här nya fantastiska året: Att vara snäll mot mig själv. Och med snäll menar jag att inte känna mig missnöjd om jag inte alltid klarar allt jag vill, men jag menar också att vara snäll mot min kropp och inte fylla den med dålig mat. I görligaste mån. Jag menar också att sova om jag är trött, och att inte döma mig så hårt om jag inte alltid klarar de enorma prestationskrav jag har på mig själv.

Mål, däremot, tänker jag har en mer positiv klang. Ett mål är något att sträva efter, efter bästa förmåga. Ett mål är något som peppar och ger lust att försöka. Det här är mina mål för 2016:

Att satsa lite mer på mina illustrationer, i vilken form är inte helt klart än. Men till min stora glädje verkar många gilla dem och därför vill jag utveckla den sidan (jag gör det ju redan genom att rita nästan jämt!).

Att skriva klart den roman jag påbörjat. Den första romanen finns här!

Att få mer minus på vågen (hur mycket vill jag inte definiera eftersom det viktigaste är hälsofokuset och inte antalet minuskilon) och att laga mat så ofta jag kan, samt promenera och träna så mycket jag orkar och känner för!

Att fortsätta vårda vänskapen med de vänner jag återupptagit kontakten med.

Att inte låta saker ta så stor plats i mitt liv. Och med saker menar jag bokstavligen talat prylar. Jag har tidigare lagt ner alltför mycket tid och energi på att byta grejer, men de senaste månaderna har jag minskat ner rejält på det. Det ska ju vara något kul att göra ibland men inget som orsakar stress i tillvaron. Den tiden kan jag i stället använda till att uppfylla mina övriga mål.

Jag nöjer mig här. Jag har några fler tankar och mål, men dessa är mitt fokus i år.

Vad har du för mål för 2016? Det är svårt att låta bli att älska att det är nytt år idag. Jag har fortfarande feber och sträckkollar på Damages på cmore.se, men snart blir jag frisk och kan börja fokusera på alla härliga mål.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mitt nyårslöfte och mina mål för 2016

 1. Agneta skriver:

  Lycka till och tack för att vi får följa dig! ❤️

 2. CG skriver:

  Hej hej! Nyss hittat din blogg, har läst bakåt en del.
  Känner igen mig i mycket, speciellt viktresan o inlägget om att hata idrott….
  Har 30 kg kvar som jag vill gå ner och hoppas på att 2016 blir ett bra år både viktmässigt och mentalt 🙂
  Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg!

 3. Madde skriver:

  Håller med dig angående löften. Flera år sen jag hade ett löfte sist för det funkar max en vecka 🙂 Mål däremot är så mycket bättre. Det handlar mer om att jobba åt ett speciellt håll och svårare att misslyckas med. Man måste inte nå ända fram, men man siktar framåt. Mitt mål i år är att se det vackra hos mina medmänniskor och i mig själv och min omgivning. Med andra ord, njuta mer av det som finns nära mig och fokusera på det som är bra. Tidigare har målen varit mer åt hälsa, träning mm men i år vänder jag det mer inåt.
  Lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s