Jag gör det ändå: Så var mitt 2015!

Jag hade ju inte tänkt sammanfatta året men nu gör jag det ändå. Ligger hemma med feber så här på nyårsafton och har fotat lite inför kommande blogginlägg. Hur var 2015 för mig?

Det har varit ett fantastiskt år! Fullt av glädje och kärlek och till min stora lycka har jag fått fortsätta med det roligaste jag någonsin gjort – nämligen den här bloggen. Ord kan inte beskriva hur mycket det betyder för mig med era kommentarer och att ni är så många som läser. Jag håller ständigt på och tänker på bloggen och kommer på nya idéer till ämnen att skriva om. Målet är fortfarande att bjuda på fler bilder på mig själv i olika outfits och att berätta om vad jag äter dagligen. Förhoppningsvis är det ett mål jag snart kan börja infria.

Övrigt på jobbfronten: Jag tog tjänstledigt från mitt halvtidsjobb på bibblan från september och den tjänstledigheten varar fram till sista februari. Tiden har jag till stor del ägnat åt att skapa, men det kom också en flytt mitt i allt som upptog ganska mycket tid, av förklarliga skäl. Jag har påbörjat en ny roman (att skriva den, alltså) och ritat mängder av teckningar. Tjänstledigheten har också fått mig att inse att jag ska satsa mer på mina illustrationer och mitt ritande i stort. Jag har haft många roliga projekt på Forsbergs skola, som lärare i copywriting och redaktionell text m.m. På jobbfronten har det varit ett magiskt år, med andra ord!

Privatlivet: Jag och Jens har det finare än någonsin tillsammans, en så otroligt inspirerande och sprudlande tillvaro full av kärlek och skratt. Jag har återupptagit kontakten med ett par-tre kära vänner och aktivt bestämt mig för att vårda de relationerna snarare än att umgås sällan med fler personer. Det ena utesluter inte det andra, men det är viktigt med nära vänner. Det var ett beslut som växte fram och nu i efterhand känns det så himla fint.

Flytten: Under 2015 flyttade vi från en etta till en trea, en otroligt omvälvande och fantastisk upplevelse. Jag njuter fortfarande varje dag av att bo så stort som 68 kvadratmeter och är konstant så glad över det fantastiska hem vi håller på att skapa. Mitt tålamod är inte känt för att vara det bästa så jag vill förstås att allt ska hända NU men det får ta sin lilla tid, och det är också kul att hinna glädjas åt de olika framstegen i hemmet.

Träning och hälsa: Jag har under året kommit igång ordentligt med styrketräning. Tack vare det har värken i kroppen släppt nästan helt, vilket förbättrar min livskvalitet hur mycket som helst. Jag tror inte jag hade klarat att hålla i träningen så bra om det inte vore för bloggen och allt ert peppande! Jag känner att jag är starkare, piggare, gladare och orkar mer tack vare träningen. Maten kämpar jag fortfarande med och sedan årets början har jag svajat upp och ner på ungefär samma kilon. Men nu ligger jag ganska stadigt kring 95-96 senaste månaderna och har alltså stabiliserat min vikt på minus 6 kilo. Förhoppningen är att under 2016 få schvung på viktnedgången, men den är inte allt i en hälsoresa – det är viktigt att påminna om det! Promenaderna har jag varit duktig med i perioder, de betyder också oerhört mycket för under den timmen varje dag peppar jag mig själv och liksom landar mentalt i vad jag vill osv.

För övrigt har jag varit sjuk mer än någonsin i år, ändrat stilen hemma lite från maximalistiskt till något mer dämpat men fortfarande massa färg och retro. Jag har läst färre böcker än någonsin men också lyssnat på fler podcasts än någonsin. Jag fick chansen att prova på att ha en podcast i ungefär tolv avsnitt, helt fantastiskt kul (lyssna på den här!). Jag har fyllt 30, bytt massa grejer, lärt mig ta lite bättre bilder än innan… Ja, var ska man sluta?! Överlag har det här varit året då jag blivit gladare, piggare, starkare och nästan hela tiden varit full av inspiration. Vad mer kan en människa begära?

Nu ser jag fram emot 2016, mer om mina mål för det nya året snart.

Hur har ditt år varit?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag gör det ändå: Så var mitt 2015!

  1. Lena skriver:

    Låter som ett toppenår för dig!
    Jo, tack året som gick bjöd på en hel del förändringar för min del. Vi tog beslutet att flytta från Los Angeles till Bangkok. Spenderade flera månader i Sthlm i väntan på vårt visum till Thailand. Jag har jobbat som en tok och vi tog beslutet att lämna våran älskade hund Smulan hos mina föräldrar i Sverige. Jag utbildade mig på Bali till Raw food chef. Sedan vi kom till Thailand har vi rest en hel del. Jag har hunnit med Singapore, Bali, Phuket, Rayong, River Kwai och så paradisön Koh Chang där jag spenderade några dar över jul. Nyår spenderades med vänner på 49:e våningen hemma hos en vän. Ser fram emot massa spännande resor 2016. Närmast står Vietnam på agendan och jag längtar så! Ha ett gott nytt år Jessica!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s