Några SVT Play-tips från mig

Hörni, det här är väl ett slags högtid på SVT Play! Här kommer ett axplock av de saker jag vill rekommendera er att se:

* Alex och Sigges föreställning ”Meningen med livet”. Jag blir ofta ganska provocerad av dem men har ändå hört exakt varje avsnitt av deras podcast. Jag vet inte vad det säger om mig eller dem och jag blev ganska provocerad även av föreställningen. Men den gav mig något trots allt. Se den här.

Coco – livet före Chanel. Alltså ååh, säger jag bara. Ord överflödiga, anledningar att se filmen likaså. Bara så himla fransk och ljuvlig och med min mångåriga favorit Audrey Tautou (known from bl. a Amelie osv).

Jag är verkligen inte odelat positiv till ”Fröken Frimans krig”. På vissa sätt tycker jag den är alltför banal och karaktärerna ganska svartvita och utan djup. Men den berättar om en intressant tid (kampen för kvinnlig rösträtt), en del skådespeleri är riktigt bra, miljöerna är otroligt vackra. Så den är ändå värd att ses, kanske med ett halvt öga.

Sista avsnittet någonsin av Downton Abbey! I morse såg jag det, halva innan min raska promenad och halva efter. Och grät som vanligt ganska mycket, jag är sjukt blödig och har känslorna utanpå kroppen – då blir man påverkad av sådana här melodramatiska serier. Men jag är glad att ha följt den och rekommenderar en gråt- och glädjefest i det absolut sista avsnittet.

Jag vill också tipsa om att filmatiseringen av Klas Östergrens böcker ”Gentlemen” och ”Gangsters” har premiär på nyårsdagen. Jag och Jens såg Gentlemen på premiären på bio har jag för mig, men det här är alltså en längre serie.

Vilka är era bästa SVT Play-tips just nu?

Annonser
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några SVT Play-tips från mig

  1. Emmen skriver:

    Weisensee!!! Tysk dramaserie som utspelar sig i DDR, tiden före och i samband med Berlinmurens fall. Otroligt bra!

  2. Marianne skriver:

    Instämmer! Weissensee!!!! Urbra! Du måste, ja faktiskt, se säsong 1 och 2 först..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s