Att flytta från innerstad till närförort, från etta till trea

Jag och Jens brukar skämta om att vi har upplevt folkhemmet. Flyttat från en ganska liten och mörk lägenhet i innerstaden, till en rymlig trea i närförort med diskmaskin och ljusinsläpp och plats. Jag inser att det faktum att jag kan skriva det här inlägget gör mig extremt privilegierad (jag kan stava till exakt allt, men det där ordet får jag alltid googla!). Men jag vill ändå skriva något om den här upplevelsen.

Nästan allt har blivit bättre. Jag saknar verkligen att kunna gå utanför dörren och direkt hamna på Kungsholms strand (ej att förväxla med sönderturistade Norrmälarstrand), en fantastiskt vacker promenadsträcka längsmed vattnet. Jag saknar det så mycket att jag nästan får ett hugg i magen av nostalgi. Jag saknar att ha fem minuters promenad till Åhléns city och att ha allt tillgängligt jämt, fem minuters promenad från hemmet. Att ha centralen som utgångspunkt och närmaste tunnelbanestation har förstås också varit en lyx. Det blev liksom aldrig långt att åka någonstans, eftersom man befann sig på Stockholms mest centrala punkt. Jag sticker inte under stol med att det här är något jag tänker på mycket, men så är jag också sjukligt nostalgiskt lagd. Att ha hiss saknar jag också dagligen (latis, I know).

Förutom de här ganska små faktumen så är ALLT bättre! Vi bor just nu i väldigt levande områden och det tar inte många minuter att åka till Södermalm ändå, ej heller till centralen om man skulle vilja det. Här finns massa roliga saker som händer, vackra gator, det är helt klart ett av de finaste områdena i Stockholm. Och vi bor i mitten, så man kan liksom välja mellan tre olika områden. Vi har diskmaskin, vilken enorm lyx för mig som drar ner så mycket disk varje dag. Duschen är härligare och det är lättare att hålla rent. Vi har ett rum för skapande, jag har ett skrivbord där jag kan ha mina ritsaker framme. Det går att sitta flera personer vid matbordet, vi har fönster åt tre håll, vi har ett sovrum (!!). Till och med tvättstugan är liksom bättre och enklare att handskas med. Källarförrådet är lättare att hålla ordning i. Förvaringen ska vi inte ens tala om, plötsligt finns garderober och skåp så att allt får plats. Som ni märker är jag typ frälst verkligen. För att inte tala om köket, jag har i många år drömt om ett riktigt retrokök och nu har vi det. Med städskrubb, skafferi och snedställt skåp med draglucka.

Även här finns supermysiga promenadstråk och jag är ju i de mer centrala delarna av Stockholm nästan varje dag utan några som helst problem. Sedan får man tänka på att vi bara har bott här några månader, så att jag är lite nostalgisk över att bo mitt i stan är egentligen inte så konstigt efter att ha bott där i nästan tio år (hela mitt vuxna liv). Redan nu känns det mycket bättre än för en månad sedan även på den punkten. Om någon annan funderar på att flytta från innerstad till närförort/förort för att få större så kan jag alltså bara säga: gör det. För oss är det 100 procent värt det, även för katten som plötsligt har massa fönster att sitta och spana i!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att flytta från innerstad till närförort, från etta till trea

  1. Anna skriver:

    Vad härligt det låter! Vilken närförort är det ni bor i, den låter onekligen supermysig 🙂 vi letar men kan inte de olika områdena utanför city så bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s