Tipsjulkalender, lucka 23: Moderna inredningsfavoriter

Bakom lucka 23 tänkte jag tipsa om inredningsfavoriter. Allra mest gillar jag ju inredning från 50- 60-talet och där gäller det att botanisera på loppisar, hitta retrobutiker och grupper på Facebook. Men jag har också några favoriter bland modern design, som jag tänkte tipsa om nu.

HOUSE OF RYM

Vi kör ju 100 procent udda porslin hemma. Inte mer än två av samma kopp eller tallrik eller assiett (med något undantag). Mest är det just retro i vårt köksskåp men också en och annan kopp från House of rym. De har så himla fina saker! Följ dem på instagram och kolla in hemsidan.

SUPERLIVING

En annan favorit är danska Superliving, som har superfina koppar och tallrikar och sådant. Ofta lite retroinspirerat. Skärmdumpen ovan är härifrån och de finns också på instagram.

MARIMEKKO

Jag har sjukt svårt för Marimekkos klassiska blommor, ogillar dem verkligen. Men de har mycket annat porslin som är så gudomligt fint. Se bara vad jag hittade vid en snabb bildgoogling:

 

Bubblare: Pappelina (fina moderna plastmattor, alla är inte i min smak men vissa är så sjukt fina), Ferm living, Syster lycklig. Ellos har mycket fina mattor också!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Julkalender. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s