Så ska jag vara sockerfri nu i jul

Eftersom alla jular nuförtiden (och alltid, men lite annorlunda senaste åren) ser ganska likartade ut så har jag ganska bra koll på vilka frestelser som är svårast hos mig. Hos mamma och pappa har vi tonat ner på sockret. Mamma har till och med bakat raw food-bollar till mig som jag kan äta, och då gör det tamejtusan inte ett smack om jag äter många. Det är ju bättre än choklad som innebär ”baksmälla” och abstinens och mer choklad. Jo, det är faktiskt så illa. Där ska vi äta lunch i morgon. Gröt och raw food-bollar och kanske en och annan frukt. Inga problem alls!

Sedan ska vi till Jens mamma, där det finns betydligt fler sötsaker. Men jag får helt enkelt bara inte titta på skiten överhuvudtaget. Äta mig mätt på mat (jag har smak som ett barn och äter bara köttbullar, potatis och prinskorv på julbordet, obs true story!) och frukt. Sen åker vi troligtvis hem igen i morgon kväll och då är det lättare med sockret åtminstone. På söndag firar vi hos Jens pappa och där får jag köra typ samma strategi: Äta mig proppmät på julmat à la barnsmak!

Det känns ju onödigt att kicka igång sötsuget med julen och sedan inte kunna sluta. Ibland har det tagit flera år innan jag kunnat sluta med att dagligen äta godis efter att jag kickat igång det vid något födelsedagskalas eller så. Som sagt – alkoholism vs. sockerberoende, många mekanismer är likartade! Apropå alkoholism. Snälla, drick inte alkohol alls i jul och nyår och midsommar om du har barn. Jag menar, varför? Vad är poängen? Varför behöver du alkoholen just de här dagarna? Se dig själv i spegeln och fundera på det en stund! (Lätt för mig att säga som inte dricker alkohol och inte har barn, men joråsåatte)

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Sockerberoende. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så ska jag vara sockerfri nu i jul

  1. Katarina skriver:

    God Jul!!!! 🙂

  2. Agneta skriver:

    Jättegod Jul och tack för vi fått följa dig ett år till.Janson och julmust är mina julfavoriter.Försök att putta in nån promenad bland julmyset så blir det nog bra.Ha det gott.Kram

  3. SB skriver:

    Jag ser mig själv i spegeln och är nöjd! Jag kommer dricka glögg och vin till maten. Likaså kommer jag att äta lite god svensk choklad och även en bit saffranskaka. Det är ok, jag blir inte full och ballar ur, jag triggar inte igång något sockerbegär som går överstyr. Jag kommer också gå till gymmet och ta många promenader. Njuta av julhelgen och balans med mat, dryck och aktiviteter. Det blir bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s