Tipskalender, lucka 18, 19 och 20: Tre härliga podcasts

Jag har ingen ordning på någonting just nu, kanske är jag inte ensam om det så här innan jul. Men här kommer tre julkalender-luckor med tre podcasts jag verkligen uppskattar och aldrig missar ett avsnitt av (ok, jag missar aldrig ett avsnitt av någon av de poddar jag följer men ändå!)

DILAN OCH MOA

Dilan och Moa har jag upptäckt via Tankesmedjan i P3. Dilan är programledare för det programmet och Moa var tidigare en av smedarna. För den som också brukar lyssna på tankesmedjan så är alltså det underförstådda budskapet att de båda är så ROLIGA! I den här podden blandar de roligt med personligt och allvarligt i timslånga samtal som jag verkligen uppskattar. Hittills har jag inte missat ett enda avsnitt!

EN VARG SÖKER SIN POD 

Den här podcasten har jag tipsat om förut men den är ju sååå bra så jag kan inte låta bli att tipsa igen. Det är Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli som också blandar allvar och humor på ett skönt sätt. Jag har nu försökt formulera ca fem olika meningar som ska sammanfatta vad de pratar om men allt blir liksom förminskande. Det är just att de är så smarta och dynamiken mellan dem som gör podden intressant. Att sammanfatta det är svårt, så lyssna i stället!

STADEN PODCAST

Egentligen är Staden inte en av mina topp-tre-favoriter. Jag gillar nog mest intervjupoddar eller med två återkommande personer som samtalar. Men det kan ju vara kul att tipsa om något annat om det. I Staden pratar två arkitekter på ett sjukt proffsigt och insatt sätt om olika städer och fenomen i städer. Även det här låter mindre lockande nu när jag beskriver, men det är verkligen intressant att höra om varför vissa städer lockar till sig vissa typer av människor, om varför man bygger bänkar på ett visst sätt eller om hur villastaden fungerar.

Alla tre poddarna finns på andra ställen där du hittar poddar. Alltså t.ex iTunes, Acast, Podcaster osv. Sök bara på respektive namn och börja prenumerera! Passa gärna på att lyssna på de tolv avsnitt som hann komma ut nu under hösten av min egen podcast Jessica osv. Samma gäller där – sök på ”Jessica osv” i någon av nämnda appar!

En gång gjorde jag en matig lista med fler podcasts, kolla gärna in den här!

Annonser
Det här inlägget postades i Julkalender. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s