Fem bra saker med att vara tjock


Jag, igår, vid Hornstull.

Att vara tjock är, enligt min upplevelse, sjukt jobbigt på många sätt. Jag har ont i kroppen, orkar inte lika mycket, svårare att hitta kläder m.m. Men det finns också bra saker med att vara tjock. Obs, ej ironi, jag tycker att detta är bra på riktigt!

1. Att vara tjock gör mig medveten om skönhetsidealen, kanske mer än en person med ”normkropp”. Det i sin tur gör att jag blir mer uppmärksam på sådant och det i sin tur ger mig vilja att göra motstånd mot det. Det gör jag genom att skriva, rita och så vidare. Om jag inte var tjock skulle jag ju inte ha den blicken för då skulle det inte vara lika viktigt för mig.

2. Att vara tjock gör att jag slipper jobbiga blickar och busvisslingar på stan. Så skönt att liksom vara inkognito. Jag skrev en text om det en gång, hur skönt jag tycker det är att slippa männens blickar. Läs den gärna här.

3. Att vara tjock gör att jag blir lite extra glad när jag hittar fina och färgglada kläder som jag kommer i (ok, den här punkten var liiiite ironisk för egentligen tycker jag ju att tjockisar borde kunna hitta lika fina kläder som smalisar!).

4. Att vara tjock gör att jag blir medveten om allt det negativa som tjocka personer utsätts för i samhället (fördomar, fatshaming osv). Det faktum att jag numera vågar prata om att vara tjock gör i sin tur att jag kan lyfta fram dessa problem och kanske få någon liten ynka procent att se över sin syn på tjockisar! Är lika med WIN-WIN. Jag har skrivit massor om dessa saker här i bloggen. Har du en tråkig stund? Läs gärna igenom gamla inlägg. Plus att jag kanske aldrig hade upptäckt coola personer som kämpar mot fatshamingen om jag inte var tjock. Som typ Stina Wollter, Lady Dahmer, Apan satt i granen, Kobran hugger till mfl (alla finns på instagram). Och de berikar dagligen min tillvaro, så det hade jag inte velat vara utan!

5. Att vara tjock gör mig medveten om mina vanor, och gör mig liksom närvarande i mitt förhållande till kost och träning. Jag tycker också att dessa ämnen är intressanta, vilket jag kanske inte tyckt om jag inte varit tjock. Är lika med: att vara tjock har gett mig ett nytt intresse!

Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag inte vill vara tjock, pga anledningar jag skrivit så mycket om här i bloggen. Men ändå, det finns alltid två sidor av myntet!

Annonser
Det här inlägget postades i Fatshaming, skönhetsideal. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fem bra saker med att vara tjock

  1. Vad som störde mig när jag var som tjockast var att jag verkligen såg ut som en gammal tant och att jag kände mig 100 % oattraktiv. Dock lyser männen med sin frånvaro ff trots 23 kilos viktnedgång. NU vill jag gå ner de sista 7 kilona för att bli en bättre löpare.
    Kram fr sö Dalsland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s