Tipsjulkalender, lucka 10: Två fantastiska filmer

Idag vill jag tipsa om två filmer jag verkligen tyckt om och som jag har sett på sistone. Jag och Jens kollar ganska mycket på film på kvällarna. Just nu har v tre olika streamingsajter som vi prenumererar på. Lite väl mycket, men vi ska plocka bort en eller två snart. Dock kul att testa olika eftersom kvaliteten och utbudet varierar.

BIG EYES

Häromdagen såg vi filmen Big eyes (jag tror det var på cmore). Den handlar om en konstnär, Margaret Keane, som målar jättefina flickor med stora ögon (de känns besläktade med mina teckningsflickor!). En dag träffar hon sin blivande make, som småningom tar åt sig äran för de verk som Margaret i själva verket målat. Tavlorna når gigantisk framgång. Margaret målar i smyg, inte ens dottern släpps in i hennes ateljé. Men hur länge ska hon orka hålla tyst om att hon är den verkliga konstnären? Detta har hänt på riktigt (bildgoogla Keane art så ser ni de fina tavlorna). Filmen är så otroligt stark och välgjord och jag känner med Margaret så att hjärtat nästan sprängs. Se den, för guds skull! Älskar för övrigt filmer om just konstnärer och författare så ämnet är ett slags soft spot för mig.

WINTER PASSING

För några veckor sedan såg vi Winter passing, tror det var på netflix faktiskt. Stark film om ensamhet och kärlek i en salig blandning. Utan att för den sakens skull bli klyschig. Älskar även när skådespeleriet är så bra att jag slutar tänka på skådespeleriet (om ni hajar hur jag menar) pga kommer in i filmen så mycket. Så blev det med båda filmerna ovan!

Nu strax iväg till Forsbergs. I eftermiddag ska jag städa, träna, promenera, jobba med distansbrev och framförallt blogga och fota alla rum i nya lägenheten så ni får se – äntligen!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Julkalender, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s