Tipsjulkalender, lucka 7, 8 och 9: tre fina affärer i Stockholm

Nu kommer tre luckor på raken, jag har haft GALET schema senaste dagarna och knappt hunnit kippa efter andan. Lyckligtvis lugnar det nu ner sig en liten aning så att jag återigen får tid till romanskriverier, promenader, träning och ritande. Och bloggande, sist men inte minst! Idag blir det ett litet nollåtta-tips, men den som inte bor i Stockholm kanske kan passa på att besöka butikerna om man har vägarna förbi Stockholm någon gång.

LUCKA SJU: Tid och rum

I mitt sista (vad jag vet nu) avsnitt av min podcast Jessica osv (<— lyssna!) så pratade jag med Maria från den fina retrobutiken Tid och rum i Årsta. Butiken fylls ständigt på med ljuvliga möbler och prylar från 50- och 60-talet. Som retrogalning är det här ett paradis för mig! Till skillnad från loppisar så är ju urvalet redan gjort här och man slipper rota runt bland massa krimskrams för att hitta godbitar. Tid och rum är godbitar all the way. Följ på instagram!

LUCKA ÅTTA: Aspuddens bokhandel

Bilden lånade jag från butikens hemsida.

Jag älskar riktigt rediga bokaffärer! Då menar jag inte de som bara har drösvis med deckare och kokböcker i stora o-inspirerande högar. Utan de där boklådorna som verkligen väljer ut bra böcker med omsorg och inte har högar av varje bok. De som lägger ner energi på skyltning och på att skapa en inspirerande och mysig miljö. Aspuddens bokhandel har länge varit en favorit för mig, jag skrev även ett reportage om den affären en gång. De har dessutom kafé (förutom nu under julrushen) så man kan dricka världsgott kaffe och shoppa böcker i ett svep. Andra favoritbokaffärer i Stockholm är Rönnells antikvariat, den bokhandel som ligger på Mariatorget, Söderbokhandeln osv.

LUCKA NIO: Retro- och designbutiken

Skärmdump från butikens instagramflöde.

En favorit som jag åker långväga för att besöka då och då är den här fina affären i Sundbyberg. De har alltid så mycket fint retro och fattar verkligen grejen med att fylla livet och hemmet med FÄRG. Dessutom är alla som driver den här butiken så sjukt trevliga, så man får inte bara med sig fina retroprylar hem, dessutom får man ofta en trevlig pratstund med ”Randiga tråden”, ”Kaksmulankarin” eller ”Prylodesign” <— följtips på alla tre!

Här har ni tre pärlor till butiker att besöka för inspiration, såväl för hjärna som hem.

Följ mig gärna på instagram när ni ändå håller på!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Julkalender, Retro. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tipsjulkalender, lucka 7, 8 och 9: tre fina affärer i Stockholm

 1. Ann skriver:

  Följer på instagram, eller går in och kollar varje dag, vet ej hur man lägger till, men känns som bloggen räcker eftersom det är samma bilder där som på bloggen. Tycker du skaffat jätte fin soffa och nya soff överdraget vart super fint!

  • Ann skriver:

   Det jag menar är att det är onödigt att följa dig på instagram när du visar samma bilder text här. Glömde få med det.

 2. Ann skriver:

  Undrar när du ska blogga om el visa bilder på maten som du skrev ett inlägg om för nån eller två veckor sedan att du skulle göra varje dag? Det är inspirerande och pushar iallafall mig.

 3. Karin skriver:

  Tack!! @kaksmulankarin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s