Tipsjulkalender, lucka 6: Två fina konstnärer

Idag vill jag tipsa om två enligt mig helt fantastiska konstnärer. Jag försöker utgå lite från vad jag själv gillar att bli tipsad om och det är ju typ inspirerande konstnärer/illustratörer, fina inredningskonton på instagram, bra böcker och filmer och dokumentärer, recept, podcasts osv. Så det är lite vad min tipsjulkalender består av helt enkelt. Härligt att få credda 24 dagar i sträck, tycker jag!

Idag vill jag tipsa om två fina konstnärer.

LISA BRANDELIUS

Lisa Brandelius har, enligt mig, ett helt eget uttryck. Hennes tavlor väcker så mycket tankar och berättelser och inspiration. Jag vet att hon också säljer tryck av sina konstverk om man inte har råd med originalmålningar. Kolla hennes hemsida här! Jag upptäckte henne tack vare att hon ställde ut sina tavlor tidigare i år på mitt bibblojobb (som jag ju just nu är tjänstledig ifrån).

JUTTA FALKENGREN

Jutta Falkengren upptäckte jag på ett ganska speciellt sätt. Jag gick och ställde upp bilderböcker på barnavdelningen på bibblan och snubblade över ”Ett monster med snurrig päls” (som Jutta har illustrerat). Jag har ju inga barn men lånade boken ändå pga blev STÖRTKÄR i Juttas illustrationer i den (köpte den senare också, den står bland konstböckerna här hemma nu). Men hennes illustrationer passar ju även vuxna, och inte bara barn. Även hon säljer prints. Kolla hennes hemsida här!

Fina va? Missa inte alla inspirerande tips i mina tidigare julkalenderluckor.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Julkalender, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s