Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där

Just nu är jag nog inte ensam om att KÄMPA för att orka hålla mig vaken om dagarna. Inte sällan går jag helt enkelt och lägger mig om jag inte klarar av att hålla mig vaken längre. Jag är i vanliga fall (förutom när jag har haft stor brist på d-vitamin) en pigg och glad person så jag har svårt att förlika mig med den här tröttheten och mattheten som gör mig overksam och långsam. Jag har börjat äta D-vitamin igen för jag misstänker att det har ett finger med i spelet (jag är ju inte gärna i solen på sommaren heller). Men annars tänker jag lite som Erik Blomberg-citatet i rubriken: Man får göra det bästa av mörkret!

Jag dricker massa kaffe och liksom kurar händerna kring kroppen. Lyssnar på uppiggande musik, tänder massa mysiga lampor (och ljus – när jag orkar, haha), försöker gå ut lite de korta stunder det är ljust, träna för att bli pigg i korta stunder. Idag var jag på ett jätteroligt streetdance-pass och var pigg åtminstone en timme efteråt, sen blev jag trött igen, hihi. För den som inte är lika trött och som dessutom får äta socker (till skillnad från mig) så är det här ju den perfekta årstiden att bara läsa massa härliga böcker, äta peppisar och knäck och sätta nejlikor i apelsiner för den där goda doften.

Förutom mörkret så påverkas jag inte mycket av vädret i allmänhet, förutom att jag tycker det är jobbigt när det är typ 30 grader varmt. Det finns annat att fokusera på än vädret i vår korta lilla tillvaro på jorden, men igår var jag faktiskt RÄDD för vädret. Det lät som att fönsterrutorna skulle paja vilken sekund som helst. Men tänk – de höll!

Hur hanterar ni mörkret?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s