Tipsjulkalender, lucka 5: Sjukt fin dokumentär

Bakom lucka 5 hittar vi dokumentären om Lennart Hellsing, som finns på SVT Play – här, närmare bestämt. Vilken inspirerande och fin människa han verkar ha varit, Lennart Hellsing. Jag älskade förstås hans böcker som barn, särskilt den som hette ”Boktok”, eftersom jag själv ända sedan jag var typ tre år har varit helt galen i böcker. Jag brukade släpa högar med barnböcker från rum till rum när jag var litet barn. Mamma hade sagt att jag väl kunde ta en i taget men då tittade jag bara frågande på henne. Det där känner jag fortfarande igen, tar ju med mig typ fem böcker om vi ska bort i två dagar. Skräcken för att vara utan en kvalitetsbok liksom! Anyhow, den här dokumentären om Lennart Hellsing är helt enkelt ett måste. Kanske något för morgondagen, en regnig decembersöndag (tillika andra advent) med vinden vinande i husknutarna.

Annonser
Det här inlägget postades i Julkalender. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s