Spana in Designhjälpen!

Ett av mina favoritkonton på Instagram just nu är Designhjälpen. Designers, formgivare, illustratörer osv bidrar med sina verk/prylar. Man köper det man gillar (eller, om man inte har pengar, bara njuter av alla fina saker och hittar massa bra konton att följa) och gör en bra grej på samma gång. Så här beskriver Designhjälpen själva sin verksamhet: ”Pengarna för försäljningen går nämligen till att införskaffa vinterdykdräkter till de frivilliga i Samos Divers som varje dag räddar liv i det Egeiska Havet. Detta är en hjälp från människa till människa! Så du hjälper till att rädda liv, samtidigt som du får en fin inredingsaccessoar.”

I kväll bidrog jag själv med en originalteckning, en av mina ”Queen of fucking nothing”-teckningar (jag har gjort flera med samma text men i olika stuk). Den blev såld inom tio minuter och pengarna går oavkortat till det här bra ändamålet. Är du själv formgivare,ritar du teckningar, skapar konst eller något annat? Kolla in kontot och bidra med något av dina alster. Jag har också köpt ett print idag, som ser ut så här (se nedan) och är gjord av tantefin!

Gud vad jag älskar sådana här initiativ. Fina saker och en bra grej på samma gång. Apropå det så skänker jag själv alla intäkter för mina teckningar till flyktinghjälp fram till den 15 december. Så när du har shoppat klart hos Designhjälpen får du gärna shoppa hos mig!

Känner du till fler liknande initiativ? Tipsa gärna bland kommentarerna.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spana in Designhjälpen!

  1. Britt skriver:

    Hejsan. Har sökt men ej hittat hur jag kan göra för att köpa något från designhjälpen. Jag har inget instagramkonto bara ett gammalt hotmail går det ändå, undrar en ”gammal tant”.

    • Jessica Johansson skriver:

      Hej! Jag har ju inte stenkoll, det är inte jag som håller i projektet 🙂 men jag tror att all försäljning sker enbart via instagram faktiskt och de flesta saker verkar bli sålda efter bara några minuter (!). prova att mejla designhjalpenofficial@gmail.com och fråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s