Recept på supergod blomkålspizza

Inte så smakligt för ögat men desto godare för smaklökarna!

Detta är till två personer:

Botten

Ca 2 dl fint riven rå blomkål
2 mozzarella
1 ägg
salt och svartpeppar efter smak och tycke
oregano och basilika (fast det funkar med bara oregano också)

Fyllning

3 dl passerade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, oregano och paprikapulver
till topping, ta vad du gillar eller har hemma! Champinjoner, paprika, zucchini, skinka eller vad som helst.

Riv blomkålen och mozzarellan. Spara lite mozzarella att ha på toppen sedan. Blanda med ägg och kryddor till en smet. Tryck ut den på plåt med bakplåtspapper till en stor, tunn pizza. Grädda på 225 grader tills botten fått jämnbrun färg, ca 10-15 minuter. Smeta ut tomatsåsen (jag tog inte allt, blir så tomatigt då) på pizzabottnen och häll på din topping plus den överblivna mozzarellan på toppen. Krydda med oregano.
Grädda i ca 15 minuter!

Jag ska inte ta credd för detta recept för jag hittade det här. Fast jag tog lite mindre vitlök och gillar inte musslor så jag tog annan topping och skippade röd pesto.

Hur som helst är detta helt gudomligt gott, prova! Blomkålssmaken dominerar inte alls på samma sätt som i ett annat recept jag testade.

Annonser
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s