Det är sent på jorden

Jag skulle vilja stoppa jorden från att snurra en stund så att någon bara kunde få ordning på allt hemskt och sjukt. Vi lever i en våldsam och kaotisk tid. Fler människor än någonsin flyr för sina liv. Packar ihop sitt favoritgosedjur och några klädesplagg och sätter sig på en liten båt på ett stort hav. Blir kontrollerade vid gränserna, blir spottade på innan de ens har kommit fram. Ihopklumpade av brun retorik som volymer och problem. Samtidigt sker fler och fler terrorattacker. Oskyldiga dör. Det går inte att greppa. Det är ofattbart med allt det här våldet och samtidigt all den här rasismen. Jag skulle vilja stoppa jorden från att snurra i några dagar, så att alla kunde stanna upp och tänka på vad poängen är med allt det här. Ett litet liv på jorden är vad vi alla vet att vi har fått, och ändå fyller så många det med våld och krig och hat. Hatet kommer aldrig bygga något fantastiskt. Hatet kommer aldrig överbrygga klyftor och få människor att mötas i samförstånd.

Inga ord räcker till. Men för att citera en av mina favoritpoeter Gunnar Ekelöf så känns det som att det är sent på jorden nu. Mina tankar och min magklump går till drabbade och anhöriga i terrorattackerna i Paris.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det är sent på jorden

  1. Madde skriver:

    Gör så ont inombords då man ser allt som händer. Hatet som sprider sig och osäkerheten som kryper närmare oss hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s